Журналіст ТСН Наталка Пісня розповіла подробиці затримання в Абхазії

Журналіст ТСН Наталка Пісня розповіла подробиці затримання в Абхазії

Абхазькі силовики "витискали" зізнання у шпигунстві

Поділитися:

Журналістка каналу "1+1" Наталка Пісня розповіла подробиці зникнення знімальної групи ТСН в Абхазії. Її та оператора Сергія Кисельова затримали абхазькі силовики та погрозами "витискали" зізнання у шпигунстві.

Про це Наталка Пісня написала у своєму блозі.

Українських журналістів звинуватили у навмисному очорненні абхазької дійсності, а також в ескалації напруги у стосунках між Абхазією та Росією. Силовики залякували їх ув'язненням до 5 років.

Допит проводили особисто керівники абхазької державної служби безпеки. Все відбувалося у відділку в Гаграх, за 80 кілометрів від столиці Абхазії.

В українських журналістів вилучили знімальну техніку. При цьому абхазькі правоохоронці вихвалялися, що українці не можуть зв'язатися із представниками своєї держави.

"Нам говорили: "Ваша держава нашу державу не визнала, украінський консул вам не допоможе, грузини чорта з два шукатимуть, росіяни вам точно допомагати не будуть. Ви вдвох займалися шпигунською діяльністю, очорняли абхазьку дійсьність, займалися ескалацією напруги у братських стосунках Абхазії та Росії, ятрили рани народу, коли питали про стосунки з Грузією. І доказів цього у нас повно", - пише Наталка Пісня.

Також українських журналістів розпитували про Дмитра Яроша і подробиці функціонування Євромайдану.

Допит двох журналістів проводили одразу сім осіб. Напружена розмова тривала понад 5 годин. Коли ж зізнання у шпигунстві отримати не вдалося, абхазькі силовики вирішили депортувати знімальну групу ТСН з країни.

Сюжет про Абхазію, знятий Наталкою Піснею та Сергієм Кисельовим, дивіться у суботу, 15 березня, на каналі "1+1" в рамках марафону ТСН. Початок телемарафону – о 20:15.

Нагадаємо, що зв'язок зі знімальною групою ТСН в Абхазії зник 12 березня. За останньою інформацією, яку тоді повідомила Наталка Пісня керівництву каналу, адміністрація готелю попросила журналістів нікуди не відлучатися, мовляв, з ними хочуть поговорити працівники місцевих структур служби безпеки. Після цього знімальну групу "1+1" повезли у невідомому напрямку.