Журналісти програми «Гроші» викрили вербувальний центр, що вивозить українців до Росії для розповсюдження наркотиків

У програмі «Гроші» провели власне розслідування та дізнались, як працюють вербувальники в Україні.

Поділитися:

Російська наркомафія окупувала Україну. Вже понад рік діє розгалужена мережа вербувальних центрів: під виглядом легального заробітку, наркомафія країни-агресора вербує, а потім викрадає українців. Програма «Гроші» провела власне розслідування та дізналась, як працюють вербувальники в Україні.

На гачок до мафіозних структур можливо потрапити, просто зателефонувавши за оголошенням, яких безліч розклеєно у вагонах метро, на зупинках чи переходах. Журналіст програми «Гроші» Олександр Соколов особисто перевірив, як працює російська наркомафія та побував в одному з вербувальних центрів.

На зустрічі представник так званого «роботодавця» відкрито розповів журналісту про усі умови роботи, за які платять шалені гроші – більше 40 тисяч гривень на місяць. Зокрема, вербувальник розповів про те, куди відправляються працівники, як потрібно робити закладки (схованки з наркотиками), як діяти у випадку, якщо правоохоронні органи спіймають з наркотиками та інше.

Крім того, Олександру вдалось поспілкуватись з родичами одного з полонених та дізнатися подробиці того, як хлопець опинився у нарко-рабстві, та намагався повернутися додому.

Все, що лишилося за кадром: відео з прихованої зйомки та «прощальний акорд» розмови із вербувальником – вихід журналіста «Грошей» із прикриття  - дивіться у відео на офіційній сторінці програми «Гроші» у Facebook та повний випуск програми