Лідія Таран отримала від Андрія Алферова Найкращу пропозицію

Лідія Таран отримала від Андрія Алферова "Найкращу пропозицію"

Сьогоднішня гостя Підпільної імперії — поціновувачка французьких фільмів та якісних драматичних серіалів.

Поділитися:

Але останнім часом Лідія ТаранЛідія Таран використовує кіно, щоб утекти від страшних життєвих реалій. Проте, коли мова йде про Найкращу пропозицію від Джузеппе Торнаторе, відмовити неможливо.

У такий час я просто не можу собі дозволити витратити дві години, щоб сидіти та насолоджуватися повнометражним фільмом, тому частіше за все це якісні серіали на кшталт Newsroom, - розповідає ведуча ТСН.

Вергілій Олдман — визнаний спеціаліст із питань мистецтва та керівник аукціонного дому. Використовуючи свій вплив, він проголошує оригінали підробками та викуповує картини на аукціонах за смішні гроші, поповнюючи власну колекцію.

Черствого відлюдькуватого одинака у виконанні Джеффрі Раша, що ставиться до життя зі здоровою часткою цинізму, здається, ніщо й ніхто не може здивувати або захопити. Навіть у його імені та прізвищі криється натяк на чоловічий варіант старої діви (від англ. virgin oldman — незайманий старий). Молода жінка звертається до Олдмана з проханням допомогти розпродати антикваріат її батьків. Неохоче аукціоніст їде до старого будинку, де на головного героя чекає переоцінка цінностей не тільки в прямому, але й у переносному значенні.

Спеціаліст розгледить у Найкращій пропозиції безліч посилань на твори образотворчого мистецтва та класичні фільми: від власних робіт Торнаторе до "Запаморочення" Хічкока та навіть "Основного інстинкту" Пола Верховена. "У кожній підробці є частка справжності", - ніби виправдовує себе вустами головного героя режисер. "Як гарно ви говорите", - може відповісти йому глядач від імені головної героїні.

Фільм знятий у темпі, що ніби ллється, дає змогу не поспішаючи оцінити кожен кадр і захопитися зразковою роботою оператора. Джузеппе Торнаторе має властивість зникати з екранів на досить тривалий час, щоб з'явитися з черговою картиною, яка змушує голосно говорити про себе або тихо захоплюватися побаченим. Перед Найкращою пропозицією режисер зробив велику перерву в чотири роки, і під час перегляду фільму стає очевидно: у такій розміреності є багато від характеру самого італійця.

Про фільми, які сформували характер та глядацьку свідомість Лідії Таран, вона розповість Андрію Алферову вже сьогодні опівночі на 1+1.

ДОВІДКА
Найкраща пропозиція (2013) - психологічний детектив італійського режисера Джузеппе Торнаторе, відомого за фільмами Новий кінотеатр "Парадізо" та Малена. Фільм здобув премію Європейської кіноакадемії за найкращу музику. Це й не дивно: її написав Енніо Морріконе. Можна сказати, що режисер шукав акторів для фільму по всьому світові. У головних ролях задіяні австралієць Джеффрі Раш, британець Джим Стерджес, голландка Сільвія Хукс і канадець Дональд Сазерленд.