Учасниця «Поверніть мені красу» тепер працює у пластичного хірурга

Експерт «Команди порятунку» Ростислав Валіхновський розповів, з якими проблемами довелося зіштовхнутися медикам заради порятунку життя учасниць.

Поділитися:

7 вересня на 1+1 стартував один з найдраматичніших проектів Поверніть мені красу. У другому сезоні експерти зіштовхнуться зі складними життєвими історіями учасницьЕксперти «Поверніть мені красу»: «Ми пишаємося тим, що досягли результатів світового рівня», майже безнадійними діагнозами та душевними ранами, які складно загоїти. Редакція 1+1 відправилася в одну з українських клінік, щоб на власні очі побачити, де відбуваються неймовірні перевтілення.

Чотири спеціалісти – пластичні хірурги Дмитро Слоссер та Ростислав Валіхновський, психолог Олена Любченко та дизайнер Андре Тан - вдосконалюють зовнішність, вирішують психологічні проблеми та змінюють стиль учасниць. Один з експертів Команди порятунку лікар Валіхновський розповів, що другий сезон став справжнім викликом для команди медиків, а за медичні випадки, з якими вони зіштовхнулися, із гарантованим результатом могли взятися лише 2-3 клініки у світі.

ВаліхновськийРостислав Валіхновський разом з колегами тижнями дискутували стосовно того, кому шанс на нове життя потрібен найбільше, адже цього разу за допомогою до експертів звернулася вражаюча кількість людей. У кастингу другого сезону взяли участь у п'ять разів більше бажаючих, ніж минулого сезону – було подано понад 5000 анкет.

Більш того, проблематика та діагнози учасниць були набагато серйознішими, ніж у першому сезоні. Лікарі зіштовхнулися з ситуаціями, коли на кону стояла не просто краса, а життя пацієнтів. Якби лікарі вчасно не надали необхідну медичну допомогу, в деяких випадках, все могло б закінчитися трагічно.

Учасницям другого сезону ми зробили близько 25 операцій з пересадки шкіри, найдовша з яких тривала близько 5 годин, ми відновлювали частини обличчя пацієнтів та проводили надзвичайно складні хірургічні втручання в комплексі з терапевтичними, дерматологічними та косметичними технологіями.

Ростислав Валіхновський впевнений, що завдяки проекту Поверніть мені красу з’явилася можливість врятувати життя тих, для кого хірургічне втручання – це не звичайна забаганка. Адже, були історії, коли деякі учасниці настільки зневірилися в оточуючих та самих собі, що були ладні піти з життя.

У другому сезоні зібралися люди, які вже у юному віці встигли розчаруватися в житті, у своїх силах і скласти крила. Учасниці проекту – вигнанці нашого суспільства, більшість людей, на жаль, їх не помічає. Ці люди залишаються поза уваги соціуму та держави.

Історія кожної героїні другого сезону проекту Поверніть мені красу стала віддзеркаленням проблем, які найбільш гостро постають перед усією Україною та зокрема системою охорони здоров’я. Насамперед, це стосується високого рівня смертності від онкології, несвоєчасності надання першої медичної допомоги, надзвичайно високого рівня ДТП.

До експертів звернулися жінки, які страждали від вроджених та набутих вад зовнішності: дефектів тканин, пухлин, опіків, ушкоджень внаслідок травматичних випадків та неправильних хірургічних втручань.

Завдяки новітньому обладнанню, системі лазерної корекції, різноманітним методикам апаратних та ін’єкційних реабілітаційних програм, фізіотерапії, а також високому рівню професіоналізму, лікарям вдаєтья здавалося б неможливе – повертати красу та давати шанс на нове життя.

Учасниці перестають бути рабами замкнутого простору, де вони ховалися від оточуючих, і стають повноцінними членами суспільства.

Справжньою несподіванкою стала поява в клініці учасниці другого сезону Поверніть мені красу Оксани Шевчун, історія якої вчора сколихнула всю країну. Жінка, обличчя якої вразила вроджена гемангіома, в минулому зазнавала цькувань односільчан та фізичних знущань зі сторони чоловіка. Навіть у рідному селі на Сумщині Оксана не наважувалася з'являтися на людях вдень. Жінка настільки зневірилася у житті та в самій собі, що навіть хотіла накласти на себе руки.

Однак стати учасницею проекту Поверніть мені красу Оксану змусила любов до сина, якому жінка присвятила все своє життя. Тому пішла на рішучий крок, аби син не соромився своєї матері. Дивіться, як вигладала учасниця до і після операціїПоверніть мені красу: Неймовірне перевтілення Оксани Шевчун (до і після)

Син казав, що він не комплексує, однак я бачила, що це не так. Я заради сина готова на все. Заради нього я перенесла всі операції, переступила через свої страхи, – розчулено розповіла Оксана Шевчун.

Участь у проекті повернула Оксані бажання жити і планувати майбутнє, подарувала впевненість у собі. Окрім того, лікар Валіхновський зробив пацієнтці неймовірний подарунок, за який вона й досі називає його “янголом у білому халаті”.

Раніше я була пацанкою, товаришувала лише з декількома хлопцями. Була закрита і боязка. Зараз мені хочеться красиво виглядати, бути жіночною. Мені приємно, що чоловіки повертаються, коли я проходжу повз. Я б ніколи не повернулася до свого колишнього життя, – розповіла учасниця другого сезону Оксана Шевчун.

Оксана не випадково опинилася у клініці. До проекту вона працювала у селі прибиральницею на поштовому відділенні. А після участі у «Поверніть мені красу» отримала не тільки нову зовнішніcть, але і нову роботу. Вже майже рік вона працює на посаді молодшого медичного співробітника поряд із Ростиславом Валіхновським, який разом з командою порятунку подарував їй нове життя.

Поверніть мені красу – це історії боротьби за своє життя, це шлях від самотності і болю до здобуття краси та внутрішньої гармонії. Дивіться новий сезон проекту Поверніть мені красу щосереди о 22:00 на телеканалі 1+1.

Дивіться проект Поверніть мені красу – 1 серія онлайн