1+1 ініціює міжнародну соцакцію до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії

Розщеплені на атоми
Дивись відео
1+1 ініціює міжнародну соціальну акцію до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня о 20:30 телеканал 1+1 покаже документальну драму «Розщеплені на атоми»

Поділитися:

Соціальна ініціатива, що має назву «День, коли ми втратили все» включає в себе сайт, на якому погодинно відображені події, що відбувались до і після катастрофи, а також соціальний відеоролик, який розповідає про жахаючі наслідки трагедії.

На сторінці chornobyl30years.1plus1.ua воєдино зібрано все, що відбулось протягом 485 годин після вибуху на ЧАЕС, який стало найбільшою техногенною катастрофою людства.  Також сайт містить факти, які замовчувались протягом десятиліть після трагедії, статистику жертв та постраждалих, а також свідчення злочинної бездіяльності радянської влади.

26 квітня, в день річниці трагедії, ефір телеканалу 1+1 наповнять події, які в режимі реального часу будуть відновлювати хронологію подій 30-річної давнини.

«Чорнобильська катастрофа в 1986 році стала каталізатором національної самоідентифікації сучасної України. Москва замовчувала наслідки Чорнобиля, вдаючи, що аварії і зовсім не було. Це стало причиною переоцінки радянської системи українським народом, адже люди вперше вийшли на вулиці з питаннями до влади, про те, чому про Чорнобиль мовчать, і хто винен у трагедії. Вибух на ЧАЕС - найбільш масштабна техногенна катастрофа в світі, а її наслідки неможливо оцінити дотепер. Ми і весь світ маємо про це знати і пам'ятати завжди», - зауважив Генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко.

Усі матеріали на сайті chornobyl30years.1plus1.ua перекладені англійською, а відео містить англійські субтитри – для розповсюдження матеріалів за межами України.

Нагадаємо, що 26 квітня о 20:30 телеканал 1+1 покаже документальну драму «Розщеплені на атоми», яка розповідає історії людей, чиї життя були зруйновані трагедією.

Трейлер до фільму можна переглянути за посиланням.

Новини по темі