1+1 покаже фільм про Чорнобильську трагедію із музикою ONUKA

Розщеплені на атоми
Дивись відео
1+1 покаже фільм про Чорнобильську трагедію із музикою ONUKA

До 30-ї річниці Чорнобильської трагедії 1+1 покаже документальний фільм про трагічні події.

Поділитися:

Телеканал 1+1 розпочав роботу над документальним фільмом, що присвячений 30-й річниці Чорнобильської трагедії. У фільмі будуть використані музичні твори гурту ONUKA, який днями презентував новий альбом.

Над фільмом працює команда Управління журналістських проектів телеканалу 1+1, а його автором стала ведуча та журналіст Світлана Усенко. До списку її робіт належать такі документальні стрічки як Таємниці генія Шевченко та Секрети Бандери

Фільм включає документальні зйомки, а також художню реконструкцію подій тих часів, і розповідає історії безпосередніх учасників трагедії та їх близьких. Зйомки стрічки ведуться у Чорнобильській зоні та місті Прип'ять, де знімальна група спілкується з місцевими мешканцями та збирає унікальні матеріали, що ляжуть в основу кінокартини.

Цим фільмом ми хочемо не лише вшанувати пам'ять загиблих внаслідок Чорнобильської трагедії, а й показати те, що довгі роки було сховано від очей суспільства. Ми розкажемо правду та покажемо ту сторону подій, про яку не прийнято говорити, – розповіла автор стрічки Світлана Усенко.

Музичні твори, що прозвучать у фільмі – треки гурту ONUKA, що увійшли до міні-альбому VIDLIK, темою якого є Чорнобильська катастрофа. Презентація міні-альбому відбулась 8 лютого.

"Мені здається, проблема Чорнобиля як і раніше дуже актуальна, незважаючи на те, що в суспільстві і в ЗМІ вона давно пішла на периферію. По-справжньому пам'ятають про це тільки люди, яких це торкнулося особисто, ті, хто втратив своїх близьких або був змушений переїхати з рідного дому. Якщо ONUKA своєю музикою зможе нагадати про цю надзвичайно важливу в нашій історії подію і змусити людей по-новому поглянути на неї, я буду щаслива!", – прокоментувала лідер ONUKA Ната Жижченко.

Прем'єра фільму відбудеться 26 квітня на телеканалі 1+1.

Новини по темі