1+1 презентував документальну драму власного виробництва Розщеплені на атоми

Розщеплені на атоми
Дивись відео
Телеканал 1+1 презентував документальну драму власного виробництва Розщеплені на атоми

В понеділок відбувся допрем'єрний показ документального фільму, що присвячений 30-й річниці Чорнобильській трагедії.

Поділитися:

Фільм власного виробництва Управління журналістських проектів 1+1, що має назву Розщеплені на атоми, був презентований в кінотеатрі "Оскар". Прем'єра стрічки відбудеться 26 квітня в ефірі телеканалу 1+1 о 20:30. 

На презентації були присутні автор фільму журналіст та ведуча Світлана Усенко, знімальна група та актори.

Розщеплені на атоми - документальна драма, яка включає як художні постановки, що відтворюють трагічні події Чорнобильської катастрофи, так і кадри сьогодення.

Зокрема, стрічка розповідає жахаючу історію жінки на ім'я Людмила, чий чоловік був одним з перших ліквідаторів пожежі на ЧАЕС. Жінка, яка втратила все – коханого чоловіка, новонароджену дитину та дах над головою, наодинці бореться за виживання у надважких умовах. Її історія служить прикладом для тисяч жінок, навчає мужності та демонструє, що навіть в умовах, коли весь світ проти тебе, потрібно цінувати життя та боротися за своє щастя.

Інша сюжетна лінія розповідає про родину Калугіних – одну з тисяч подібних родин, які залишають помешкання у Прип'яті ще не розуміючи, що їх життя вже змінилось назавжди, а шляху назад не буде ніколи.

Також у фільмі буде показане ексклюзивне інтерв'ю директора Чорнобильської АЕС, який зберігав мовчання протягом десятиліть після катастрофи, та унікальні свідчення учасників трагічних подій.

Драматичні історії, з яких складається стрічка, мають тонкий історичний зв'язок з подіями, що відбуваються в Україні зараз – аналогію можна помітити у життєвих історіях переселенців з Донбасу, героїв, які поклали своє життя на захист українського народу у зоні АТО, дітей, які лишилися батьків, домівки і дитинства.

Чорнобильська трагедія назавжди змінила мільйони життів, зруйнувала мрії та сподівання сотень тисяч людей, торкнулася чи не кожної родини в Україні і за її межами. Тому ми просто зобов'язані пам'ятати і вшановувати тих, хто ціною власного життя та здоров'я намагався завадити страшній отруті згубити життя інших", - сказала під час презентації Світлана Усенко.    

Нагадаємо, що у стрічці використані музичні твори гурту ONUKA з міні-альбому Vidlik, присвяченого річниці трагедії, а також пісні Володимира Висоцького. 

Новини по темі