Що подивитися на вихідних: 5 іноземних фільмів, які знімали в Україні

5 іноземних фільмів, які знімали в Україні: Що подивитися на вихідних
Кадр з фільму Будинок літаючих кинджалів

Читайте підбірку відомих іноземних фільмів, зйомки яких проходили в Україні, та обирайте, що будете дивитися на вихідних.

Поделиться:

Бенедикт Камбербетч: 5 найкращих фільмів з британським красунчикомНегода за вікном не привід сумувати. Озбройтеся парасолькою та гарячим чаєм і відкривайте для себе мальовничі куточки нашої країни. Якщо ж ви надаєте перевагу залишитися вдома і дивитися на красу України на екрані, читайте підбірку іноземних фільмів, які знімали на теренах нашої Батьківщини.

Будинок літаючих кинджалів (2004)

Китайський режисер Чжан Імоу вирішив, що найкращою локацією для зйомок стрічки про події в Китаї у 9 столітті є Українські Карпати. Режисер у пошуках ідеального місця зйомок побував у Росії, Швейцарії та Новій Зеландії, але все ж вибір зупинив на українських пейзажах.

Найбільш видовищні бойові сцени знімали в національному парку Гуцульщина, що в Івано-Франківській області. Фінал стрічки мав за сценарієм зніматися на лузі, всіяному квітами. Однак гори показали свою примхливість: в жовтні випав сніг. Проте зйомки не зупинили і залишилися задоволеними отриманим результатом.

Кривава стрічка про любов була номінована на Оскар як краща операторська робота.

Насолоджуйтеся красою української природи з проектом Моя країна.

Легенда про піаніста (1998)

Музеї міста Одеса та морський порт посприяли зйомкам фільму: саме там режисер отримав усі необхідні декорації та реквізит для стрічки.

Кадр з фільму Легенда про піаніста на Потьмкінських сходах.

Музична драма Джузеппе Торнаторе був знятий в Одесі. Стрічка отримала Золотий глобус за кращий саундтрек, премію Європейської кіноакадемії за кращу операторську роботу та шість нагород національної кінопремії Італії Давид ді Донателло.

Все освітлено (2005)

Американська пригодницька стрічка Все освітлено з Елайджа Вудом отримала небувалий розголос у західній пресі. Фільм був знятий за мотивами однойменного роману Джонатана Сафрана Фоера. Одна з сюжетних ліній розповідає, як головний герой, 20-річний американець, вирушає до України, аби знайти людину, яка врятувала його дідуся в роки другої світової війни.

Скріншот з фільму Все освітлено

За декілька років після виходу книги американський кіноактор Лів Шрайбер захотів зрежисувати фільм на основі роману.

Фільм з Елайджа Вудом та вокалістом гурту Gogol Bordello Євгеном Гудзем отримав дві нагороди Венеціанського кінофестивалю.

Перевізник 3 (2008)

Відомий американський бойовик із Джейсоном Стейтемом в головній ролі також знімали в Одесі. Для епізоду з переслідуванням, який після монтажу займав лише 7 хвилин, знімальна група витратила день.

Сценарист і продюсер стрічки Люк Бессон вирішив, що заради колоритної атмосфери всій команді варто на декілька приїхати в Одесу. Переглядаючи стрічку, можна помітити декілька об’єктів одеської архітектури: аеропорт, трамвайне депо, припортову естакаду та Привокзальну площу.

Подорожуйте містами України разом з проектом Моя Країна. 

Поліцейська історія 4: Перший удар (1995)

Кримінальну комедію з Джекі Чаном знімали в Австралії, Росії та Україні. За сюжетом Джекі Чан переслідує шпигунку Наталію, яка купила туристичну путівку в Україну.

Українські гори творці фільму знімали в Австралії. У стрічці є кіноляпи з евкаліптами а Карпатах та написами по типу Сніжні Карати.