1+1 у День Незалежності покаже документальний фільм «Україна.Повернення своєї історіі»

Телеканал «1+1» у День Незалежності покаже документальний фільм «Україна.Повернення своєї історіі»

Традиційно до Дня Незалежності України телеканал 1+1 готує телеглядачам особливий спецпроект.

Поделиться:

У рамках святкової програми глядачі побачать документальний двосерійний фільм «Україна.Повернення своєї історіі» виробництва «1+1 Продакшн». Історичний фільм поєднує елементи розслідування та повноцінні наукові дослідження, безпосереднім учасниками яких стануть глядачі, та які приведуть до приголомшливих наукових відкриттів.

Як розповідають автори, фільм «Україна.Повернення своєї історіі» покликаний розвінчати міфи та повернути українцям вкрадену історію, яку протягом століть методичного намагалися стерти із народної пам’яті, викривляючи справжні факти.

Це не просто документальний фільм про історію України. Ми зробили проект про те, що наша історія насправді була зовсім іншою. Ми розкриємо факти, які продемонструють, наскільки далекий від істини міф про «спільну колиску» та братерство з Росією. Сьогодні, як ніколи, дуже важливо повернути правдиву історію нашої держави та показати неперервність її розвитку від часів Київської Русі, і ми це зробимо, - розповідає автор фільму Акім Галімов.

В основу фільму покладена історія зникнення кісток князя Ярослава Мудрого із саркофагу в Софії Київській. Розслідування цієї справи привело авторів фільму до розкриття масштабних фактів фальсифікації української історії - творці проекту знайшли засекречені документи таємних комісій з переписування багатьох історичних подій. Також у фільмі була розгадана таємниця поховання Данила Галицького та з’ясована його істинна історична роль.

«Україна.Повернення своєї історіі»  розповість про королівство, яке існувало на території України, але було викреслено з нашого минулого. Дослідники встановлять, як насправді виглядав Іван Мазепа, та доведуть, що на більшості портретів відомого гетьмана зображений не він. Окрім цього, буде встановлений справжній вік української мови. Творці дослідять давні манускрипти, мапи, церковні книги, мощі святих та невідомі крипти. Кожна знахідка буде відкривати історію, яку століттями намагались приховати. 

Окрім творчої групи «1+1 Продакшн» під керівництвом Вікторії Лєзіної, над проектом працювали понад 20 відомих науковців та вчених із різних країн світу: історики, археологи, криміналісти, мистецтвознавці, антропологи, літературознавці. Режисер фільму – Дар’я Саричева. Зйомки відбувалися у чотирьох країнах – Україні, Польщі, Росії та Швеції, а у Києві основним знімальним майданчиком стала спеціально облаштована лабораторія.

Нагадаємо, святкова програма телеканалу 1+1 до 25-річного ювілею Незалежності України стартувала з промо-кампанії, у рамках якої був презентований перший відеоролик із ведучими 1+1Ролик каналу 1+1 зчинив фурор у соцмережах (відео) та видовищними кадрами знакових місць України, що увійшли до проекту «Моя країна».

24 серпня телеканал «1+1» покаже спеціальний проект «Океан Ельзи. Без меж» - телеверсію концерту гурту в Дніпрі у рамках «Світового туру 2016-2017». Проект прикрасить унікальна відео-графіка та незвичайні спецефекти, які можна буде побачити тільки у телеверсії саме у День Незалежності України. Також глядачів «1+1» у святковому ефірі чекають спеціальні випуски ТСН та фільми.

Святкуймо 25-річчя Незалежності України разом!