"Ліга сміху" стартує на "1+1" 28 лютого

"Ліга сміху" стартує на "1+1" 28 лютого

У суботу, 28 лютого, на каналі "1+1" прем'єра телевізійного проекту "Ліга сміху" - найбільшого гумористичного шоу в Україні. 

Поделиться:

У суботу, 28 лютого, на каналі "1+1" прем'єра телевізійного проекту "Ліга сміху" - найбільшого гумористичного шоу в Україні. Ведучим першого Чемпіонату України з гумору став Володимир Зеленський. До складу зіркового журі ввійшли Юрій Горбунов, Олена Кравець, Потап, Антон Лірник, Сергій Сивохо та Ігор Ласточкін. Прем'єра першого випуску шоу відбудеться 28 лютого о 21:15 на каналі "1+1".

"Ліга сміху" - новий гумористичний проект від "Кварталу 95". Учасниками першого Чемпіонату України з гумору стали всі охочі: команди КВК, СТЕМи і просто веселі компанії. Усього на фестиваль зареєструвалося 280 команд з усієї України. Після перегляду редакторами проекту для телезйомки було відібрано 17 колективів, які будуть змагатися за 12 путівок у сезон першого Чемпіонату України з гумору. Саме ці команди побачать глядачі в першому випуску програми.

"Ідею "Ліги сміху" ми розвили разом з Андрієм Чивуріним. Це така "народна ідея" - об'єднати молодіжні колективи з усієї України, які всерйоз захоплені гумором і мають великий потенціал. Причому абсолютно не важливо, чи це досвідчені хлопці, які раніше грали в КВК, чи просто аматори, які вміють жартувати. Ми хотіли, щоб на Чемпіонаті України з гумору було представлено команди з усіх регіонів країни, включно з  Кримом, Луганською і Донецькою областю. І нам дуже приємно, що на фестиваль приїхали 135 команд з 42 міст України. Всі були добре підготовлені: зі своїми програмами, костюмами і, найголовніше, з настроєм, завдяки якому на фестивалі була  тепла, дружня і дуже весела атмосфера", - каже Володимир Зеленський.

"У телеверсії "Ліги сміху" ми будемо показувати не лише виступи команд на сцені, а й залаштункове життя, те, що зазвичай лишається за кадром. Ми покажемо глядачам підготовку колективів, весь процес створення номерів – від народження жарту до реалізації його на сцені, а також найголовніше – емоції: переживання, хвилювання, сльози, радість…" - каже Андрій Чивурін, головний редактор і один з продюсерів "Ліги сміху".

Оцінювати учасників в іграх фестивалю буде неупереджене журі в зіркому складі з шести осіб: Юрія Горбунова, Потапа, Сергія Сивохи, Антона Лірника, Ігоря Ласточкіна, а також Олени Кравець. Кожен член журі вибирає по 2 команди, для яких упродовж усього сезону він буде тренером. Інтерес до конкретної команди на фестивалі можуть виявити кілька потенційних тренерів, тоді вибір тренера лишається за командою. Упродовж сезону тренер не зможе оцінювати виступ своїх підопічних, але зможе сперечатися з іншими членами журі після оцінювання ними команди.

Ігри сезону пройдуть у найбільших містах країни: Одесі, Дніпропетровську, Києві, Львові та інших. З кожним етапом команд ставатиме все менше і менше. До фіналу дійдуть лише дві найсильніші, які й будуть боротися за перемогу в першому Чемпіонаті України з гумору.