Чим замінити ялинку на Новий рік

Постійний експерт ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Наталія Підлісна розповіла, як замінити новорічну ялинку та не позбавити себе духу свята.

Поделиться:

Неможливо уявити новорічних свят без снігу, подарунків та, звичайно ж, пухнастої красуні-ялинки.

Штучне дерево може бути шкідливим для здоров’я. Для масового виробництва новоріних ялинок часто використовують неякісну пластмасу, шкідливі фарбники. Більш того, таку ялинку незручно зберігати до наступного святкування.

Та уявіть собі, яку кількість ялинок щорічно вирубують по всьому світі заради декількох тижнів задоволення. Постійний експерт ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Наталія Підлісна розповіла, як замінити новорічну ялинку та не позбавити себе духу свята.

«Королева садів і городів» замість ялинки на Новий рік радить вирощувати араукарію. На відміну від звичайної рослини, яка у кімнатних умовах може протриматися близько тижня, кімнатну ялинку можна вирощувати в горщику при температурі до 20 градусів. Вічнозелену новорічну ялинку варто тримати на лоджії або на заскленому балконі, вона росте на 50 см за рік.

Фотографія: http://rasteniya.dp.ua/

Щоб араукарія тішила вас своєю красою не лише на новорічні свята, а й протягом всього року, Наталія Підлісна дала поради стосовно специфіки догляду.

ОСВІТЛЕННЯ

Рослину варто тримати у світлому місці, однак подалі від прямих сонячних променів.

ПОЛИВ

Поливати кімнатну новорічну ялинку варто рясно, однак стежити, щоб у горщику не було зайвої води. Найкраще використовувати відстояну воду.

ТЕМПЕРАТУРА

Рослина любить прохолоду. Оптимальна температура – близько 20 градусів. Взимку – 12-19 градусів. Якщо ви на Новий рік внесли араукарію в приміщення з температурою 20 градусів і вище, не тримайте її там довго. Після святкування, варто повернути рослину у більш прохолодне місце.

ОБПРИСКУВАННЯ

Влітку та взимку, коли рослина знаходиться у квартирі, араукарію варто обприскувати відстояною водою.

Найважливіший аргумент за придбання кімнатної ялинки – це те, що пухнаста і вічнозелена красуня тішитиме вас та ваших рідних протягом усього року!

_

До Нового року залишається все менше часу. Для тих, хто досі не визначився, куди краще поїхати на свята, ведучий «Світ навиворіт» розказав про переваги та недоліки відпочинку в Буковелі, Драгобраті та Пилипці.