Що лишилося за кадром серіалу "Величне століття"?

Величне століття. Роксолана
Що лишилося за кадром серіалу "Величне століття"?

На "1+1" стартував показ останнього сезону популярного турецького серіалу "Величне століття". 

Поделиться:

На "1+1" стартував показ останнього сезону популярного турецького серіалу "Величне століття. Вирішальна битва". Кореспонденти sobesednik.ru побували в історичній столиці Туреччини Стамбулі, дізналися про правду й вигадку у серіалі і довідалися цікаві подробиці знімання.

Так, з'ясувалося, що перед початком роботи режисери відрядили всіх акторів до зведеного 1478-го року палацу Топкапи, щоб ті відчули стародавню енергетику місця і краще зрозуміли своїх персонажів.

Для перших репетицій деяким артистам навіть дозволили вдягнути справжні прикраси. За словами режисерів, ефект був настільки приголомшливим, що вони відразу зрозуміли: їхнє дітище приречене на успіх.

Цікавий факт: великий алмаз, показаний у фільмі (і нібито подарований Сулейману), насправді був знайдений турецьким ложкарем в XVII столітті на смітнику і потім став подарунком для султана Мехмеда IV. Коли османські ювеліри відшліфували камінь, діамант вразив їх величиною і сліпучим блиском.

Звичайно, серіал "Величне століття" набув величезної популярності не тільки завдяки костюмам і декораціям, а й завдяки бурхливим інтригам. До речі, пристрасті вирували не тільки на екрані. До прикладу, актор Халіт Ергенч (Сулейман) перед початком зйомок одружився на красуні-моделі. До цього він жив то з законною дружиною, то з коханкою. Тож про багатоженство і жіночі інтриги чоловік знає не з чуток.

А виконавиця ролі Хюррем у попередніх трьох сезонах  - акторка Мер'єм Узерлі серйозну життєву драму переживала уже під час знімання серіалу. Зірка закрутила роман з бізнесменом Джаном Атешем, який у результаті призвів до нервового виснаження. У травні 2013 року, коли до закінчення третього сезону залишалося дознімати кілька серій, Мер'єм полетіла до Берліну і не повернулася на майданчик.

За словами самої акторки, причиною стало емоційне вигорання. Але пізніше з'ясувалося, що Узерлі завагітніла і лишилася мамою-одиначкою. Як свідчать дописи акторки в соцмережах, зараз зірка на сьомому небі від щастя.

У четвертому сезоні "Величного століття" молоду маму Узерлі замінила 49-річна турецька акторка Вахіде Перчин. Однак зовсім скоро глядачі знову побачать на екрані рудоволосу Мер'єм. Разом із Халітом Ергенчем вона постане у повнометражному фільмі "Величне століття", який за мотивами серіалу зніме продюсер Тимур Савджі.

Дивіться нові серії "Величного століття" з понеділка по п'ятницю о 17.10 на "1+1".

Хочеш дізнатися, хто ти у "Вирішальній битві"? Проходь тест на сайті: http://roksolana.1plus1.ua/

Новости по теме