"1+1" покаже документальний фільм ВВС "Путін, Росія і Захід"

"1+1" покаже документальний фільм ВВС "Путін, Росія і Захід"

1 березня на каналі "1+1" відбудеться прем'єра чотирисерійного фільму документалістів ВВС, який зараз обговорює весь світ - "Путін, Росія і Захід".

Поделиться:

1 березня на каналі "1+1" відбудеться прем'єра чотирисерійного фільму документалістів ВВС, який зараз обговорює весь світ - "Путін, Росія і Захід".

Фільм BBC став сенсацією ще до свого виходу на екран. Творці - автор сценарію Норма Персі і телекомпанія "Вrook Lapping" - поставили собі завдання "розповісти справжню історію одного з найвпливовіших людей світу". У фільмі безліч інтерв'ю з високопоставленими чиновниками і дипломатами. Колишні держсекретарі США Колін Пауел і Кондоліза Райс згадують свої відчуття від переговорів з Путіним за зачиненими дверима, на яких російський президент попередив їх про небезпеку з боку Пакистану, Афганістану і руху Талібан. Наведено коментарі президента США Барака Обами, екс-президента України Леоніда Кучми, президента Росії Дмитра Медведєва і президента Грузії Михайла Саакашвілі. Багато фактів, які були секретними і ніколи не звучали з екранів телевізора, у цій кінострічці підтверджені документально.

Перша серія фільму починається із зустрічі Путіна з Джорджем Бушем у червні 2001 року, коли американський президент виголосив свою сакраментальну фразу: "Я подивився прямо в очі Путіну і зміг вловити в них особливості його душі". У другому епізоді "Загрози демократією" (Democracy Threatens) екс-президент України Леонід Кучма розповідає про вибори в Україні в 2004 році і про роль Росії у тих подіях. Третя серія називається "Війна" (War), і в ній йдеться про конфлікт між Росією і Грузією в серпні 2008 року. У заключній серії фільму - "Початок з нуля" (New Start) - про стосунки Дмитра Медведєва з Бараком Обамою, а також про тандем Путіна і Медведєва.

За словами самої Норми Персі, під час роботи над фільмом вона зверталася до Володимира Путіна з проханням взяти участь у зйомках, але він і його оточення не відповіли на її запит.

Перші дві серії фільму - 1 березня о 23.00 в ефірі "1+1", продовження - 2 березня о 23:20.