1+1 покаже таємне життя українських циган

1+1 покаже таємне життя українських циган

1+1 покаже фільм, який може назавжди змінити ваше уявлення про оточуючий світ. Це - "Циганська кров", документальна стрічка про одну з найзагадковіших спільнот України.

Поделиться:

Канал 1+1 покаже фільм, який може назавжди змінити ваше уявлення про оточуючий світ. Це - "Циганська кров", документальна стрічка про одну з найзагадковіших спільнот України.

"Циганська кров" - фільм власного виробництва 1+1. Робота над ним тривала майже півроку. А шокуючі кадри з життя ромів, які вдалося зняти творцям фільму навряд чи можна побачити десь іще. Прем'єру стрічки "Циганська кров" дивіться у четвер, 23 січня. Початок - о 22:00.

Під час роботи над стрічкою знімальну групу супроводжували небезпека і містика. Так, лише з третьої спроби вдалося прорватися у селище, яке називають найбагатшим циганським табором України. Роми тут живуть у величезних будинках-палацах, а ромські жінки ходять в яскравих та золотих сукнях.

В той самий час в іншому куточку країни відбувається справжня циганська революція. Мешканці ромського поселення розгнівані - їх барон не піклується про них. Що буває, коли невдоволення циган досягає межі?

Життя ромів наповнене містикою. Вони вірять, що вміють бачити майбутнє, а секрети ворожіння передають як сакральне знання через кров. Творці фільму "Циганська кров" розшукали жінку, до якої за передбаченнями приходять українські бізнесмени.

"Роми - дуже насторожені, обережні. Ми довго шукали героїв, - говорить Наталка Якимович, продюсер фільму. - Зйомки відбувалися у 5-х таборах, і всі ці табори - дуже різні. Так, роми пересіли з коней на лімузини, користуються мобільними телефонами. Але водночас залишаються закритими для чужинців".

За даними останнього перепису в Україні проживало 50 тисяч ромів. Вони одружуються у підлітковому віці, а їхні сім'ї багатодітні, тому ймовірно за останні роки ця цифра збільшилася вдвічі.

"Циганська кров" - це фільм-казка, яка десь шокує, десь вражає, а десь підтверджує наші уявлення", - говорить Якимович.

Автор фільму та режиссер - Акім Галімов. Зйомки проходили на Закарпатті, Черкащині та на Донеччині. У фільмі немає жодних постановочних сцен та реконструкцій. "Циганська кров" - це робота тієї самої творчої групи, яка відзняла сенсаційний документальний фільм "Жінка-банкомат" про заробітчанок в Італії.