"1+1" прокоментував рішення суду у справі "Інспектора Фреймут"

"1+1" прокоментував рішення суду у справі "Інспектора Фреймут"

Представники телеканалу "1+1" дали розгорнутий коментар 

Поделиться:

Представники телеканалу "1+1" дали розгорнутий коментар стосовно рішення Київського апеляційного господарського суду, який 3 вересня задовольнив апеляційну скаргу телеканалу "1+1" і відмовив у позові "Новому каналу".

Своєю постановою суд скасував рішення першої інстанції - Господарського суду м. Києва, тим самим знявши заборону на показ телепередачі "Інспектор Фреймут" і скасувавши рішення про виплату грошової компенсації ТОВ "Новий канал".

Адвокат і представник ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1"Лариса Варічева прокоментувала постанову суду:

"Київський апеляційний господарський суд, на відміну від господарського суду міста, розглядав справу незвично довго. Ми послідовно відстоювали нашу правову позицію, висловлюючи недовіру висновку експертизи, що була проведена у суді першої інстанції. При цьому ми наполягали на проведенні повторної експертизи, а суд навіть викликав для надання пояснень експерта – автора спірного висновку. Врешті решт, суд погодився із нашими доводами про те, що при призначенні експертизи судом першої інстанції були допущені певні порушення, а сам висновок є помилковим.

За час розгляду справи Київським апеляційним господарським судом було вивчено додаткові експертні висновки, надані сторонами, але згодом суд відхилив і їх, оскільки дійшов висновку, що сутність спору полягає зовсім в іншому питанні, для вирішення якого не потрібні спеціальні знання.

Ми згодні з висновками апеляційного суду про те, що при створенні телепередачі "Інспектор Фреймут" використана загальна ідея, концепція телепередачі "Ревізор"; проте ані ідеї, ані концепції не охороняються авторським правом, тому таке використання є цілком правомірним з боку Телерадіокомпанії "Студія 1+1". Ведуча Ольга Фреймут, безумовно, яскрава та творча особистість, яка вдало втілює цю ідею в життя, але телепередача "Ревізор" на "Новому каналі" продовжує виходити і без неї, тобто концепція передачі із успіхом реалізується іншою особою, і правомірно може бути реалізована будь-ким і будь-де".

Нагадаємо, третій сезон соціального реаліті "Інспектор Фреймут", прем'єра якого відбудеться на "1+1" вже цієї осені, продовжить піднімати питання, що найбільш хвилюють суспільство. Крім уже традиційних і найбільш цікавих для глядачів перевірок супермаркетів , шкіл і дитячих садків, команда проекту проведе інспекцію транспортної інфраструктури України, включаючи паркувальні майданчики.