1+1 заявляє про погрози та напади на журналістів каналу

1+1 заявляє про  погрози та напади на журналістів каналу

Канал 1+1 звернувся до Комітету свободи слова та інформації; Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування протиправних під час подій, пов'язаних з масовими акціями

Поделиться:

Канал 1+1 звернувся до Комітету свободи слова та інформації; Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування протиправних під час подій, пов'язаних з масовими акціями; до СБУ, МВС та Генпрокуратури з приводу непоодиноких випадків погроз та застосування фізичного насильства до журналістів та операторів 1+1.

Протягом останніх тижнів, а особливо останніх кількох днів, журналісти та оператори телекомпанії при виконанні службових обов'язків стикаються із порушенням своїх прав на достовірне та об'єктивне висвітлення подій, що відбуваються в Україні.

На Дніпропетровщині постійно погрожують регіональній кореспондентці ТСН Ользі Павловській, люди в масках пошкодили камеру та намагалися перекинути її автомобіль, в якому знаходилась вона та оператор. На Одещині переслідують кореспондента Сергія Осадчука та знімальну групу ТСН, невідомі в масках з битами погрожують спалити пересувну телевізійну станцію (ПТС) 1+1. У Криму невідомі люди переслідують знімальну групу ТСН та погрожують фізичною розправою. Журналісти 1+1 вже звернулися з відповідними заявами в регіональні відділи МВС.

"На жаль, наразі буденними здаються погрози, застосування фізичного насильства, обману, злочини проти життя, здоров'я та волі журналістів, що ніяким чином не сприяє стабілізації становища в Україні", - йдеться у відкритому листі.

За останні три місяці 10 журналістів 1+1 постраждали під час виконання професійних обов'язків.

"Просимо вас посилити контроль за дотриманням законодавства, що забезпечує функціонування засобам масової інформації в Україні, з метою запобігання втручанню в діяльність журналістів та унеможливленню застосування насильства", - зазначає керівництво каналу 1+1 в листі.