1 лютого Йосип Бартош завітає до "Сніданку з 1+1"

1 лютого Йосип Бартош завітає до "Сніданку з 1+1"

У п'ятницю на "Сніданку з 1+1" гоститимуть герої соціального проекту "Твоя Країна" Йосип та Тетяна Бартош. Вони самотужки відновили середньовічний замок "Сент-Міклош".

Поделиться:

У п'ятницю на "Сніданку з 1+1" гоститимуть герої соціального проекту "Твоя Країна" Йосип та Тетяна Бартош. Вони самотужки відновили середньовічний замок "Сент-Міклош":

Йосип Бартош: Бажаю щоб таємнича сила любові проходила через усі подвиги нашого народу до досконалості його душі і в цьому стрибку буде пам'ятник, якого ще не споруджував йому ніхто за всі часи!

У 1999 році я побачив вперше руїни замку, серце закалатало. Мені, людині, котра приїхала з-за кордону дивитися на це страхіття було дуже важко. Відчувався сором – як можна до такого довести? Безпросвітна спустошеність, тотальний занепад і жах. Немає слів виразити бунт душі митця. Ми з Тетяною ходили по сходах завалених сміттям і нас уже не було – була МРІЯ.

Нашу спільну неосяжну мету підтримало небо і ми поринули у круговерть долі яка з'єднала нас, стіни, історію, біль та страждання бувших мешканців, радість власної втрати певного буття – під ногами. Нас несло кудись і ми не чинили опору. Батьки і друзі зупиняли – не робіть це! Марно. З'являлися нові картини, нові мозолі на руках, нові захоплення зробленим, нові розпачі та бажання покинути все. Не під силу! Але на обрії нові марення і вперед! Далі! І коли перші відвідувачі дивувалися, нам було незрозуміло, чому? Але це була наша винагорода!

Тетяна Бартош: Пройшов час і в 2001р. ми з Йосипом Бартошем взяли майже занедбаний замок в оренду з метою його відновлення. Це був новий виток у моєму житті. Визріла необхідність спочатку подумати про других , а потім про себе. Про це мені часто нагадували мої батьки, ще з ранніх років. І ця можливість зараз непомітно набирає масштабів. Це той шлях який, впевнена, зробить всіх людей ВЕЛИКИМИ.

Коли у людей є МРІЯ, ніщо не може стати їм на заваді. Дивіться Сніданок з 1+1 у п'ятницю, 1 лютого, о 8:30 на 1+1!

ЧИТАТИ ПОВНУ ІСТОРІЮ ПРО ЙОСИПА БАРТОША ТА ЗАМОК