1+1 медіа та Представництво ЄС в Україні презентували спільний проект

1+1 медіа та Представництво ЄС в Україні презентували спільний проект
1plus1.ua

#EUkraine – спільний мультимедійний проект Представництва ЄС в Україні та 1+1 медіа.

Поделиться:

8 вересня 1+1 медіа та Представництво ЄС в Україні презентували широкій аудиторії проект #EUkraine, який покликаний підтримати розвиток малого і середнього бізнесу в Україні, мотивувати українців прикладами успішних бізнес історій і надати аналітику бізнес середовища в Україні та Європі.

#EUkraine – спільний мультимедійний проект Представництва ЄС в Україні та 1+1 медіа. Головний бенефіціар проекту – Урядовий офіс з питань європейської інтеграції

Ми бачимо, що в Україні дуже багато таланту, дуже багато людей, які хочуть почати свій бізнес, працювати за правилами, відкрито платити податки, експортувати в Європу, відкривати нові ринки, – каже керівник відділу роботи з пресою та інформацією делегації ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас.

За словами Юргіса Вілчінскаса, у партнерстві з 1+1 медіа вони покажуть, що є багато успішних історій, які мотивуватимуть підприємців створити свій успішний бізнес і відкрити європейський ринок

#EUkraine це мультимедійний проект, в рамках якого будуть задіяні практично всі ресурси 1+1 медіа:

– на телеканалі 2+2 стартує спеціально розроблена під проект програма «Роби бізнес» з ведучими Олександром Дубінським і Кароліною Ашіон;

– ТСН покаже 20 драматичних історій від ідеї до успіху;

– програма «Гроші» на телеканалі 1+1 представить п'ять журналістських розслідувань про те, що заважає українським підприємцям працювати за європейськими правилами.

Крім того, в ІА УНІАН відбудеться 10 експертних засідань про правила, обмеження і можливості ведення бізнесу з ЄС. Всі матеріали в рамках проекту #EUkraine будуть зібрані в спеціальному розділі «Евробизнес» на сайті UNIAN.net.

У рамках проекту #EUkraine ми говоримо про середній і малий бізнес, який є основою процвітаючого демократичного суспільства. Проблема полягає в тому, що, незважаючи на наявність великої кількості яскравих прикладів співпраці малого та середнього бізнесу з ЄС, про них фактично ніхто нічого не знає, – каже Олександр Ткаченко, генеральний директор 1+1 медіа.

Старту проекту передувало соціологічне дослідження, здійснене компанією «Соціс» на замовлення 1+1 медіа, яке показало, що українці отримують критично мало інформації про можливості, які надає ЄС для розвитку малого і середнього бізнесу, а близько 38,7% опитаних вважають, що ЄС за безцінь скуповує український бізнес, щоб потім на ньому заробити.

Координатор #EUkraine, керівник міжнародного мультимедійного проекту Ukraine Today, Тетяна Пушнова повідомила, що проект розрахований на рік, і став можливим завдяки гранту на 285 тис. євро, який група 1+1 медіа отримала в результаті тендеру Представництва ЄС в Україні.

Ми сподіваємося, що проект #EUkraine допоможе українцям повірити в свої сили і дізнатися про ті можливості, які відкриває для них співпраця з зовнішніми ринками, – каже Тетяна.

За словами Тетяни Пушнової, у рамках #EUkraine заплановані ще дві хвилі досліджень протягом року.

Я сподіваюся, що цифри, які ми побачимо через рік, будуть відрізнятися від результатів першої хвилі, – зізнається керівник Ukraine Today.

Нагадаємо, що Соломія Вітвіцька разом хірургом програми «Поверніть мені красу» презентувала проект «Переможці».