Соки-фреш: Сніданок з 1+1 спростував міфи про натуральні напої

Соки-фреш: Сніданок з 1+1 спростував міфи про натуральні напої

Соки-фреш популярні у всьому світі, але вживати їх потрібно обережно.

Поделиться:

До вашої уваги 5 міфів про цей напій, які спростували у ранковому шоу Сніданок з 1+1.

МІФ 1
У плодах вітамінів набагато більше, ніж у фрешах. Це неправда. Основна маса вітамінів переходить у сік, а ось пестициди та важкі метали затримуються у залишку. Отже, сік більш корисний.

МІФ 2
Сік корисний тільки після 30 хвилин після приготування. Це не відповідаєдійсності. Адже вітаміни і мінерали не зникають так швидко. Тому корисні властивості фрешу не втрачаються протягом доби. Щоправда, за умови зберігання у скляній тарі та в холодильнику.

МІФ 3
Вживання соків не призводить до збільшення ваги. Це хибна думка. Соки можна назвати рідкими калоріями - організм їх сприймає як їжу, а не як рідину. Соки у великій кількості збільшують загальну кількість раціону, що може призвести до збільшення ваги.

МІФ 4
Соки можна пити, коли хочеться. Але – ні! Існують певні правила. Соки не можна змішувати з іншою їжею. Небажано, щоб вони довго знаходилися у шлунку. Найкраще пити соки за 30-40 хв до вживання їжі або через годину після.

МІФ 5
Соки фреш корисні для всіх і у будь-якій кількості. Але існують протипоказання. Вони заборонені при запальних процесах шлунку, кишківника, нирок та при алергічних реакціях.


Добова норма соку – одна-дві склянки, а дуже кислі соки краще розводити водою 1:1.

Фото: Інстаграм Марини Леончук