5 розповсюджених міфів про пластичну хірургію

5 розповсюджених міфів про пластичну хірургію
Кадр із телесеріалу Рятівники Малібу

Експерт проекту «Поверніть мені красу», пластичний хірург Дмитро Слоссер розвіяв розповсюджені міфи про пластичні операції.

Поделиться:

Щорічно 20 жовтня відзначають Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози. Експерт проекту «Поверніть мені красу», пластичний хірург Дмитро Слоссер розвіяв розповсюджені міфи про пластичні операції.

Невпевненість в собі – одна з основних причин, яка приводить жінок до кабінету пластичного хірурга. Часто ці проблеми є надуманими і пов'язані з шаблонами краси, нав'язаними суспільством. Звичайно, новий кінчик носа або розмір грудей не можуть кардинально змінити долю, але здатні вплинути на нове сприйняття себе. У випадках героїнь проекту «Поверніть мені красу» втручання пластичного хірурга, як правило, є радикальним заходом – через зовнішні зміни вплинути на внутрішній світ, щоб в результаті учасниці нарешті полюбили себе.

Експерт проекту «Поверніть мені красу», пластичний хірург Дмитро СлоссерДмитро Слоссер розповів про міфи, які йому доводиться регулярно спростовувати в своїй професійній діяльності.

Міф 1: Не можна робити операцію на грудях до народження дитини

Є різні техніки збільшення грудей, при яких можна гарантувати, що з грудним вигодовуванням проблем не буде. Все залежить від форми доступу до молочної залози. Якщо доступ йде по складці під грудьми, то ризик пошкодження молочної залози не виникає. Можу додати, що з точки зору медицини більш виправданими є операції по збільшенню грудей після пологів і годування.

Міф 2: Краще збільшувати груди за допомогою власних жирових клітин, а не за допомогою імплантів

У мене була навіть професійна полеміка з лікарем, який пропонує послуги по збільшенню грудей власними жировими клітинами. Я намагаюся відмовляти своїх пацієнтів від таких експериментів. На сьогоднішній день збільшення грудей за допомогою імплантів - кращий варіант. Ніяких гелів і жирових клітин не потрібно. Це може нашкодити діагностиці серйозних захворювань. Таких, як рак грудей наприклад.

Міф 3: Ніс з віком подовжується

Якщо правильно говорити, то він не подовжується, а опускається. Тобто подовження відбувається за рахунок опущення кінчика носа. Правильно проведена ринопластика може закріпити кінчик носа і запобігти цьому процесу. Деякі хірурги, особливо на заході, користуються цим і доповнюють ефект вікових операцій ринопластикою, тобто підтягують кінчик носа до верху.

Міф 4: Після збільшення губ гіалуроновою кислотою не можна відвідувати солярій

Можу сказати, що ніяка сонячна радіація і інсоляція на поведінку гіалуронової кислоти не впливає і форму губ це змінити не може.

Міф 5: Операція зі зміни форми вух впливає на якість слуху

Серйозно на слух пластика вух вплинути не може. На уловлювання звуків - можливо, але ці зміни настільки мінімальні, що зовсім непомітні.

Дивіться проект «Поверніть мені красу» щосереди о 22:00 на «1+1»

Новости по теме