Більше тисячі небайдужих відгукнулось на прохання про допомогу героям проекту ТСН "Діти війни"

Більше тисячі небайдужих відгукнулось на прохання про допомогу героям проекту ТСН "Діти війни"

Вісім історій, розказаних журналістами ТСН Станіславом Ясинським та Галиною Сергеєвою, вразили всю країну

Поделиться:

На початку літа ТСН запустив спеціальний проект "Діти війни", метою якого став пошук янголів-охоронців та надання допомоги дітям, що постраждали внаслідок військового конфлікту на сході України.

Вісім історій, розказаних журналістами ТСН Станіславом Ясинським та Галиною Сергеєвою, вразили всю країну, та, навіть, вийшли за її кордони. Зокрема, кампанії зі збору коштів для дітей розгорнулися у США та Канаді.

Долучився до проекту і Святослав Вакарчук, який взяв шефство над восьмирічною Тетянкою Чорнобай, що отримала поранення під час обстрілу. Музикант відвідував дівчинку в лікарні та допоміг її родині з житлом. А завдяки зусиллям волонтерів та благодійників Таня вже найближчим часом зможе пройти курс лікування за кордоном.

Крім того, Діана та Паша Залеєви, які знаходяться у дитячому будинку Краматорська, мають шанс отримати не лише матеріальну допомогу, а й справжню сім'ю. Та через бюрократичні складнощі реалізувати це виявилось складно. Діти до сих пір розлучені із своїм братиком, який залишився території, окупованій бойовиками, які відмовляються повернути дитину.

Так само очікує на нову родину і шестирічна Даша, батько якої відмовився від неї та вже більше року воює на стороні так званої ДНР.

Загалом після проекту "Діти війни" до координаторів-благодійників звернулося понад тисячу людей, з них близько сотні – так чи інакше допомогли героям сюжетів.

Без уваги не залишилася жодна дитина – діти отримали матеріальну допомогу, одяг, підручники, іграшки, відвідали екскурсії та відпочили у санаторіях.

Також, на ініціативу відгукнулися великі благодійні організації та спонсори, що допомогли з ремонтом житла сімей героїв проекту, та взялися за відновлення шкіл та інтернатів, де перебувають діти.

"Історії дітей мали великий відгук у людей, багато хто хоче допомогти. До нас одразу звернулися сім'ї, що хочуть всиновити дітей, але, це дуже непростий процес, що вимагає багато часу. Особливі складнощі виникають із дітьми, що знаходяться у дитячих будинках та інтернатах, – на жаль, навіть, маючи велике бажання, перемогти бюрократію у цих установах дуже важко", - зазначила координатор благодійних програм БФ "Крона" Лариса Сідельник.

Нагадаємо, що проект ТСН "Діти війни" розпочався документальним фільмом Станіслава Ясинського "Повернутися додому", що розповідає історії дітей, в чиї долі втрутилась війна, перетворившись для них на буденність. Також в рамках проекту в вечірніх випусках ТСН були розказані ще п'ять історій дітей, постраждалих в результаті військового конфлікту.

Уся інформація про дітей ті їх потреби зібрана на спеціально створеному сайті dity.tsn.ua

Детальніше про результати проекту дивіться сьогодні у ТСН о 19:30.