Благодійний аукціон "Хоробрих сердець" зібрав понад 200 тисяч гривень

Благодійний аукціон "Хоробрих сердець" зібрав понад 200 тисяч гривень

218 тисяч і 100 гривень – така сума була зібрана за допомогою благочинного аукціону проекту

Поделиться:

218 тисяч і 100 гривень – така сума була зібрана за допомогою благочинного аукціону проекту "Хоробрі серця", лоти для якого надали знамениті українці.

Виручені кошти, а також майже 400 тисяч гривень, які надійшли через сайт http://horobri.1plus1.ua/ як благодійні внески, підуть на закупівлю реанімобілей для українських військових.

Аукціон відбувся у неділю 7 грудня в Києві. А поборотися за зіркові лоти приїхали небайдужі люди з усієї України.

Найдорожчим лотом стала картина-триптих "Єдина Україна", намальована родиною Президента України Петра Порошенка. Її було придбано за 23 тисячі гривень.

Раритетне видання "Кобзаря" від режисера Олеся Саніна,яке він зняв у фільмі "Поводир", покупець придбав за 15 тисяч гривень.

А жовто-блакитну сукню Катерини Осадчої, в якій вона дефілювала червоною доріжкою Каннського фестивалю, придбав чоловік з Білої Церкви для доньки-школярки. У цій сукні дівчинка піде на свій випускний бал. До речі, сама Катя Осадча придбала на аукціоні лот від репера ЯрмаКа – ексклюзивний диск з його піснями.

Найбільш екзотичним лотом аукціону був дерев'яний кинжал вождя-папуаса, привезений ведучим 1+1 Дмитром Комаровим з диких джунглів Нової Гвінеї. У боротьбу за нього вступив інший ведучий 1+1 – Олексій Душка. Так рідкісна екзотика перемандрувала до нової колекції.

А ведучий "Хоробрих сердець" Ахтем Сеітаблаєв виставив на аукціон одразу два лоти – коштовну тростину ручної роботи, а також можливість зіграти роль у своїй новій стрічці.

Торгами майстерно керував Юрій Горбунов. Він представляв кожен лот і докладав максимальних зусиль, щоб річ пішла з молотка якомога дорожче.

"Цей аукціон був особливий за атмосферою. Люди вкладали у добру справу свої кревні кошти – і це круто. Завдяки аукціону буде придбано реанімобіль, яких зараз дуже не вистачає лікарям у зоні бойових дій. А саме від того, як надана перша допомога, часто залежить життя людини",- поділився враженнями Юрій Горбунов.

Тим часом долучитися до доброї справи може кожен охочий. На сайті http://horobri.1plus1.ua/ триває збір благодійних внесків. Ці кошти також підуть на закупівлю реанімобілей для військових.

Нагадаємо, першу "лікарню на колесах", оснащену сучасним обладнанням, "Хоробрі серця" передали на передову ще восени. Зараз цей реанімобіль допомагає рятувати життя захисникам України у зоні АТО.

"Хоробрі серця" дивіться на каналі 1+1 щонеділі. Початок о 21:15.