Чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая став амбасадором проєкту «Спортивний фронт»

Чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая став амбасадором проєкту «Спортивний фронт»

Напередодні знімань офіційно заявив про те, що відмовиться від усіх своїх титулів у разі допуску росіян та білорусів до змагань. 

Поделиться:

У червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Мета масштабної комунікаційної кампанії — блокування російських і білоруських збірних та команд, бойкот спортсменів-росіян і білорусів, які висловилися «за війну» або не озвучили свою позицію, та всебічна підтримка українського спорту.

До проєкту також долучився український дзюдоїст грузинського походження, заслужений майстер спорту, перший та єдиний чемпіон світу з дзюдо в історії України Георгій Зантарая

Зйомки тематичного відеоролика проходили на території навчально-спортивного комплексу «Авангард» в Києві, який після російського ракетного обстрілу столичної телевежі зазнав руйнувань. 

«Замовкли російські та білоруські дзюдоїсти. Вони обрали позицію «спорт поза політикою». Міжнародна федерація дзюдо і надалі допускає цих спортсменів до змагань — у нейтральному статусі. Позиція нейтралітету – це пряма підтримка війни в Україні та вбивства українців», — підкреслив у відео Георгій Зантарая

Додатково спортсмен, якому майже 30 років тому разом з родиною довелося стати вимушеними біженцями через війну в Абхазії, звернувся до своїх колег-спортсменів у соціальних мережах з проханням підтримати бойкот російських та білоруських спортсменів (Instagram, Facebook). До того ж напередодні знімань офіційно заявив про те, що відмовиться від усіх своїх титулів у разі допуску росіян та білорусів до змагань. 

«На знак протесту вирішив відмовитися від своїх звань та титулу чемпіона світу та Європи. Якщо мій вчинок допоможе привернути увагу міжнародної спільноти до бойкоту спортсменів з рф та білорусі  –  значить я переміг. На початку повномасштабної війни мені доводилося бачити тіла мертвих людей, вщент розбиту техніку та знищені будинки. Залізна медаль – ніщо у порівнянні з масштабами трагедії, яку переживає український народ», — зазначив дзюдоїст. 

Георгій Зантарая

Відеоролик доступний до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media та на YouTube-каналі 1+1. Також соціальна кампанія транслюється в межах телемарафону «Єдині новини». 

Серед майданчиків 1+1 media, які також залучені до проєкту — ТСН, «Сніданок з 1+1», «Профутбол Digital», FootballHub, «Про спорт», ТСН.ua, УНІАН та багато інших ресурсів. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, а також видання Tribuna.com.

Ключові хештеги ініціативи — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #russiaisateroriststate. 

Нагадаємо, що у продовження серії ініціатив, передбачених в межах проєкту «Спортивний фронт», група 1+1 media запустила Digital-флешмоб #RussianSportKills. Флешмоб покликаний розгорнути масштабний рух у соціальних мережах Instagram, Facebook, Twitter — для цього користувачі повинні робити публікації із закликом бойкотувати російських спортсменів і поширювати наратив про те, що «Мовчання вбиває». В межах кампанії розроблена серія спеціальних постерів, які демонструють, як тиша з боку російських спортсменів, збірних та команд щодня знищує українців. Завантаження графічних матеріалів доступне за цим посиланням.

Новости по теме