Чим ремейк серіалу "Корольок – пташка співоча" відрізняється від екранізації 1986-го року

Чим ремейк серіалу "Корольок – пташка співоча" відрізняється від екранізації 1986-го року

Сьогодні о 17:10 на "1+1" стартує нова версія турецького серіалу "Корольок – пташка співоча"

Поделиться:

Сьогодні о 17:10 на "1+1" стартує ремейк турецького серіалу "Корольок – пташка співоча".

Творці нової версії чітко усвідомлювали, що глядачі порівнюватимуть їхнє дітище із попередньою екранізацією. Та все ж наважилися зафільмувати своє бачення історії кохання Феріде й Кямрана.

Чим сучасний "Корольок…" відрізняється від серіалу 1986-го року, дізнавалися domashniy.ru.

Рік 1986. Знімальна група, що розпочала роботу над новим проектом, і гадки не мала, що на них чекає воістину приголомшлива слава! Єдине, в чому були впевнені всі - від режисера до гримерів - це якість сценарію.

Створений на початку 1920-х років роман, за яким знімався фільм, вважається класикою турецької літератури. До того ж, він спочатку створювався як театральна постановка, тож із драматургією усе було гаразд. Якщо ж на знімальному майданчику і були якісь труднощі, про них знали тільки учасники процесу. Та й ті з роками забули про "гострі кути", особливо після такого успіху.

Рік 2013. Папараці ні на хвилину не залишають учасників зйомок у спокої. Потай відзняті кадри робочих моментів регулярно потрапляють в інтернет. А якщо вже хтось з акторів виходить за межі знімального майданчика, миттю стає здобиччю репортерів. Надбанням охочої до сенсації публіки стає будь-яка дрібниця, невинний розіграш чи конфлікт, що виник у процесі роботи. Витримувати такий пресинг дуже важко навіть досвідченим акторам. Що вже казати про молодь.

Феріде: Схід vs Європа

Рік 1986. "Міс Туреччина-81" Айдан Шенера покрокувала на знімальний майданчик просто з подіуму. Дівчина так само, як і Феріде, вийшла за межі традицій і забобонів, взявши участь в шоу, до якого в мусульманському світі завжди ставилися неоднозначно. При цьому красуня зуміла уникнути скандальної слави, завоювавши щиру любов глядачів. Як зізнається сама актриса, вона залишається мусульманкою, але хустку і паранджу практично не носить. "Головне, щоб Аллах був у душі, а краса на те й дана, щоб нею милувався весь світ", - говорить зірка.

Рік 2013. Виконавиця головної жіночої ролі - актриса з турецько-німецьким корінням Фахріє Евджен народилася і зростала в Німеччині, у великій родині, з батьками і трьома сестрами. Мусульманські традиції для неї - більше теорія, ніж реальне життя. Але характер! Вона й сама розуміє, що жвава пташка корольок - це про неї. "Я буваю дуже нетерплячою, хочу досягнути всього і відразу і кожен день прагну прожити по максимуму!" - зізнається вона.

Фахріє професійний соціолог, вивчала психологію і філософію, крім турецької і німецької, знає англійську та іспанську мови. Коли серіал із Айдан Шенера вийшов на екрани, Евджен тільки з'явилася на світ.

Кямран. Інтелектуал vs секс-символ

Рік 1986. Кенан Калав, що прокинувся знаменитим після ролі кузена і коханого Феріде, прийшов у кіно з вишу,де виховують співробітників готельного бізнесу. Правда, за спеціальністю ніколи не працював. Натомість ще до "Королька" міг похизуватися невеликими ролями в декількох фільмах.

Кямран у виконанні Калава підкорив глядачів насамперд вродженою інтелігентністю. Імовірно, позначилося походження актора - батько Кенана був професором хімії, а мати походила з родини німецьких військових.

Рік 2013. Молодий актор Бурак Озчивіт прийшов у проект вже достатньо популярним і впізнаваним актором. Найвідомішою його роллю вважається роль красеня Балі Бея у "Величному столітті". Цікаво, що він продовжив "модельну" лінію в біографії серіалу. І хоча Бурак ніколи не був "Містером Туреччина" або кимось у цьому роді, журі конкурсу "Найкраща модель Туреччини" відзначали його як перспективного. Якийсь час Бурак намагався поєднувати ремесло моделі і акторство, але кінематограф усе-таки взяв гору.

Не пропустіть прем'єру нового серіалу "Корольок - пташка співоча" сьогодні о 17:10 на "1+1".