Дмитро Комаров побуває у пустелі, яку вперше побачили з Місяця

Дмитро Комаров побуває у пустелі, яку вперше побачили з Місяця

Сьогодні, у новому випуску "Світу навиворіт", наш мандрівник вирушить у небезпечну експедицію.  

Поделиться:

Сьогодні, у новому випуску "Світу навиворіт", наш мандрівник вирушить у небезпечну експедицію.

Під час своєї подорожі до Болівії  Дмитро Комаров  побував в унікальній місцині, яку свого часу відкрив усьому світу легендарний космонавт Ніл Армстронг. Саме він з Місяця побачив гігантську пляму на поверхні землі і розповів про це всьому світові. Це й була унікальна долина Уюні, яку астронавт, щоправда,  сплутав з гігантським льодовиком.

Тут ведучий "Світу навиворіт" спробував долучитися до солевидобутку. Адже Уюні – це суцільний пласт солі: тут її понад 10 мільярдів тон. Теоретично, цього б вистачило, щоб забезпечити весь світ сіллю на 50 років. З часом її концентрація зростає і під час заходу сонця в цьому дивовижному місці важко розпізнати, де небо, а де – земля.

Наш ведучий завітав до солончаку у сухий сезон, коли він тільки частково вкритий калюжами глибиною 5 – 7 сантиметрів. Коли ж на Уюні починається сезон тропічних ливнів – поверхня вкривається 30-40 сантиметровим шаром води і перебування тут стає достатньо небезпечним.

Головною знахідкою Дмитра Комарова стали таємничі мумії древніх індійців, сховані у печері вулкану Тунупа півтори тисячі років тому.

Туристичне диво Великої соляної пустелі – готелі побудовані з солі. А ще на Уюні є своя традиція – залишати прапор своєї країни.  І завдяки Дмитру Комарову Україна тепер теж представлена тут - в одному з найкрасивіших куточків планети.   

Як Дмитро Комаров пройде крізь міражі соляної пустелі?  Дивіться новий випуск "Світу навиворіт" сьогодні, 22 вересня, о 22:00 на "1+1".