Другий раунд "Боїв" на "Голосі країни": "Леді Гага" від Гвердцителі та вагітна у команді Лорак

Другий раунд "Боїв" на "Голосі країни": "Леді Гага" від Гвердцителі та вагітна у команді Лорак

Чим більше часу тренери проводять зі своїми підопічними, тим важче їм приймати рішення. Учасники також переживають неабиякий стрес від цього етапу змагань.  

Поделиться:

Чим більше часу тренери проводять зі своїми підопічними, тим важче їм приймати рішення. Учасники також переживають неабиякий стрес від цього етапу змагань.  І якщо в перших "Боях" підопічні ще мали надію залишитись у проекті через "крадіжку". То цього ефіру добрати собі учня з команди наставника-конкурента мав право тільки Святослав Вакарчук.  

"Як мінімум три-чотири дуже сильних співака, за якими я шкодую, що я їх не вибрав, є в командах інших тренерів", – зізнається Святослав. Але щоб вони потрапили до нього в команду, треба, щоб інші наставники викреслили їх зі свого списку "перспективних співаків".

ТАМАРІ МОЖНА ВСЕ! НА СЦЕНІ ТРОЄ УЧАСНИКІВ ЗАМІСТЬ ДВОХ

Перший же батл був нестандартним – на сцену вийшли не два учасники, а – три! Брати близнюки Анатолій та Юрій Дорошенки змагались проти одинака Владислава Дюрика. Але на цьому сюрпризи від Тамари Гвердцителі не скінчились. Знана шанувальниця класичної та естрадної музики здивувала всіх виробом пісні для підопічних. Сучасний поп-хіт Selena Gomez – Love you like a love song. Ніхто такого не очікував!

Підопічні не підвели свого тренера – оксамитові голоси зачарували всіх. З хлопців вийшов би першокласний бойсбенд. Святослав Вакарчук сказав, що з такого тріо він би нікого не викреслив! Тамара також залишилася задоволена виступом.

"Я думаю, що навіть Селена Гомез буде в захваті від такої інтерпретації", – сказала тренер своїм підопічним. Але після такої лірики і чудового виконання пісні та похвали від абсолютно всіх тренерів, настав жорстокий час прийняття рішення. Близнюки від початку вірили, що вони сильніші у цьому тріо, проте Тамара вибрала Владислава, вона відчула, що він співав виразніше.  

КАТЕРИНА НАЗИМЕНКО VS ДІЛЯРА КЯЗІМОВА

Наступними на співочий ринг вийшли молода матуся Катя, яка мріє, щоб донечка бачила її і по телевізору та фанатка "Океану Ельзи" – Діляра, яка приїхала з теплого та сонячного Азербайджану, аби вразити свого кумира і віднедавна тренера Святослава Вакарчука.

Вокальний двобій розпочався дуже потужно: дівчата в унісон заспівали перші рядки пісні "Beggin" – Madcon. Було видно, як співачки, які очевидно дуже зблизилися, підтримують одна одну поглядом, рухами і підспівуваннями. Вони як Інь та ян – палка чорнявка і ніжна білявка, гармоніювали у всьому: і зовні, і у дуетному виконанні.

По завершені пісні Славко вихром здійнявся на сцену і міцно обійняв дівчат, настільки драйвово вони заспівали. Проте Сергій Лазарєв дорікнув Святославу: "Я вважаю, що ви, дівчата, набагато сильніші та яскравіші, ніж ця пісня. Вона залегка для вас!". Ані Лорак також чекала більшого, і що дуже здивувало, підкинула дьогтю до меду і подруга Святослава Тамара Гвердцителі, сказавши: "Пісня обмежила дівчат, ми хотіли і чекали більшого від вас!"

І тут Святослав вийшов на сцену рятувати своїх дівчат! Вони втрьох блискуче зімпровізували цю ж пісню. А Вакарчук настільки захопився, що навіть трохи налякав Тамару, яка, мабуть, поки що не була на його концертах. Артистка хвилювалася, що декорації не витримають, музикант впаде та отримає травму. 

Проте після співів прийшов час робити вибір.

"Я сподіваюсь, що моє рішення дівчата сприймуть з повагою і розумінням. Я вибираю Діляру! Катя, я тобі бажаю, щоб у тебе в житті все вийшло. Ти завжди можеш на мене розраховувати! Говорю це тобі при всіх", – сказав тренер, також він дорікнув іншим наставникам, що вони так рано скористалися своєю можливість "вкрасти" учасника і тепер не можуть взяти під своє крило Катерину.

АНДРІЙ ШАМРАЙ VS ВАЛЕРІЯ ШЕВЧЕНКО

Тренер цього дуету Сергій Лазарєв неабияк переживав, адже його учасники дуже юні, і ще напевно не переживали таких сильних почуттів, про які йдеться у пісні Володимира Прєснякова "Там нет меня". Проте молодим артистам настільки вдалося перейнятися цією історію, що інші наставники навіть подумали: між учасниками дуету щось є. Перед прийняттям рішення Сергій висловив сподівання, що Святослав, який повернувся на сліпих прослуховуваннях до обох артистів, "вкраде" когось з них, і оголосив свій вибір – Андрій Шамрай. Але Святослав, на жаль, не запросив Валерію до своєї команди.

"Мені хотілося плакати. Так важко було прощатися з Лєрою", – зізнався Сергій.

МАЙЖЕ ВОГНЯНА ПЕРЕПАЛКА МЕГІ-НАТІА ГОГІТІДЗЕ ТА ГАЛИНИ КОНАХ

Вокальна боротьба цього дуету тривала на тлі пісні "Georgia on my Mind" – Ray Charles. Співочу баталію брутально почала досвідчена Галина, та Мегі чуттєво підхопила естафету. Далі ж розгорнувся справжній батл двох голосів – серйозне вокальне протистояння. Здавалось, що вони прагнуть не тільки переспівати одна одну, а й перекричати. "Таку сильну емоційну інтерпретацію цієї пісні, звісно, ніхто з нас не чув", – сказала Тамара Гвердцителі.

"Я поставлена в умови цього жахливо несправедливого формату, я б сказала нелюдського", – жалілася Ані Лорак, і вона дійсно дуже переживала за двох конкурсанток. Адже "Мегі вагітна!" – оголосила і привітала свою підопічну тренер, а для Галини "Голос країни" – це шанс вирватися і втілити всі свої мрії. Кароліна дуже довго вагалась, та обрала грузинку.

ГОЛЛІВУДСЬКА ПАРА СВЯТОСЛАВА ВАКАРЧУКА – КСЕНІЯ ЛАЗАРЄВА VS ІГОР ГРОХОЦЬКИЙ

Вимогливому тренерові Славкові нелегко довелося на репетиціях, адже ні Ксенія, ні колишній футболіст Ігор не мають музичної освіти. Ні термінології не знають, ані професіоналізму не мають.

"У вас обох красиві голоси, просто я хочу, щоб у всіх майка загорталась, коли моя команда виходить на сцену", – сварився Святослав.

Проте грайлива мелодія та чуттєве виконання пісні "Somebody" Gotie молодим дуетом Ігоря та Ксенії не залишило байдужим нікого – підтанцьовували всі!

Але Ані Лорак сказала, що на сцені виконавці не розкрились, ні як співаки, ні як особистості.

"Я спеціально обрав для вас складну пісню, бо ви обоє заслуговуєте на складне завдання, бо ви добре співаєте!" – сказав тренер. І сьогодні Святослав вперше оцінив учасників "Голосу країни" не за виконання, мелодійність чи манеру співу, він обрав за впевненість. І впевненіше на сцені цього вечора був Ігор Грохоцький.

Закоханий у Ані Лорак АНДРІЙ ПОДКАЛЮК VS ЕГОР ШАГАКОВ

"Цей хлопець захопив мене з першої ноти, до нього повернулися всі чотири тренери, але тільки мені випала честь мати його в моїй команді", – сказала Ані Лорак про учасника наступного дуету – Андрія Подкалюка. Конкуренцію йому, за словами Ані, склав виконавець "Соколят" – Егор Шагаков. Хлопці виконали пісню "Нестримна течія" відомого українського композитора Володимира Івасюка.

Наші закордонні тренери – Тамара Гвердцителі та Сергій Лазарєв – були дуже вражені душевністю та, звичайно, виконанням цієї прекрасної пісні. Святослав подякував Ані за вибір пісні і вона поділилася своєю історією: "Я не просто так вибрала цю пісню. Я народилась в тому самому будинку в Кіцмані, де і народився Володимир Івасюк. Мене поклали в його колиску. І я завжди знала, що це знак. Тому з самого дитинства я була так впевнена, що я буду співачкою. І сьогодні, маючи таку честь бути тренером, я знала точно, що в репертуарі моєї команди має бути пісня Івасюка".

Після таких слів не дивно, що Кароліна вибрала того, хто, на її думку, краще відчув те, що хотів передати автор пісні. Своїм виконанням в її серце влучив Андрій Подкалюк.

"Я відчував підтримку тренера в її погляді. Мені було дуже приємно, що вона дивиться на мене", – розчулився переможець батлу Андрій.

СКОРУБСЬКА ЛІДІЯ VS ДМИТРО ГЕДРОВИЧ

Сергій Лазарєв проробив серйозну роботу, він поставив собі нелегке завдання: з Лідії дістати хороший вокал, а з Діми – хорошого артиста. І через цей експеримент Ані Лорак було дуже шкода учасників, їй здалось, що вони співали мордуючи себе, бо так важко їм давались ноти пісні "Crazy" гурту Aerosmith. Святославові не вистачило музики, а всього іншого йому було вдосталь: і вокалу, і напору, і енергії. Тамара також приєдналась до колег і трохи покритикувала команду Сергія Лазарєва, мовляв пісня виконана трохи агресивно, без мелодійності.

"Я, як наставник, дуже задоволений вашим виступом! Зараз ви показали!" – сказав Сергій Лазарєв та оголосив свого фаворита – Лідію Скорубську.

ЗМАГАННЯ ДЖЕНТЛЬМЕНА І ЛЕДІ – БРІЯ БЛЕСІНГ VS ЯН КОСТИРКО

Пісня, яку обрав Святослав Вакарчук для цієї пари розтопила серця всіх тренерів. "Де ти тепер" Квітки Цісик пасувала і щирій Брії Блесінг, і Янові Костирко. Вони так подружились, що і суперниками не виглядали. Це була співоча, мелодійно-романтична бійка. Тамара Гвердцителі підкреслила: "Ви нас просто відвели від цього конкурсу. Ми забули, що зараз треба когось обирати. Браво!"

Святослав нагадав всім: "Насправді, вокальна битва була, просто вона була інтелігентна, ніжна і ненав'язлива, це було змагання джентльмена та милої леді. Це і був мій задум. Ви подарували нам чудову красиву музику". Але мурашки по шкірі тренера пішли від виконання Брії, тому він і обрав її. А вона ж ледь не плакала, що Ян залишає проект.

ДВА ЕЛВІСА ПРЕСЛІ ВІД ЛЕДІ ГАГИ – МАКСИМ ЛЕМБЕРГ VS ДМИТРО ЄРЕМЕНКО

До двобою вступають Максим Лемберг та Дмитро Єременко. Тамара Гвердцителі вдруге вразила всіх вибором пісні. Ніхто не очікував почути "Paparazzi" Lady Gaga. Та ще більшої іронії цьому двобою додало рокенрольне виконання у стилі Елвіса Преслі.

Лазареву більше сподобався Дмитро, адже він довів, що може виконувати і класичну, і популярну музику. А от  Максим зі свого іронічного рок-амплуа не вийшов, чим не вгодив тренерам.

Святослав Вакарчук вперше хотів "вкрасти" Дмитра Єременка у Тамари і вдався до хитрощів. Та у нього нічого не вийшло. Тренерка і сама оцінила талант хлопця і залишила його в своїй команді.

МАРІЯ ГОРОБЦОВА VS АСМІК ШИРОЯН

Ані Лорак обрала для дівчат пісню "Ой, летіли дикі гуси", яка принесла успіх Тоні Матвієнко на "Голосі країни" у 2011-му році. Але обидві артистки не приховували, що не дуже задоволені вибором пісні. По-перше, Асмік прихильниця інших стилів виконання, по-друге, вона переживала, що Марія Горобцова краще впорається з цією композицією, адже народний спів – це її ремесло. А Марія вже раз провалилася на конкурсі, виконуючи цю пісню. Не виключенням, на жаль, став і цей раз. Попри хворобу горла Асмік Широян вразила тренерів своїм джазовим виконанням вже народної української пісні.

"Видно, що у вас, Асмік, інше коріння, інший мелодійний підхід. Але ви так щиро намагалась виконати цю пісню по-своєму, що, вже тільки це викликає у мене велику повагу до вас. Я дуже вітаю подібні експерименти!" – похвалив підопічну і її тренера Святослав Вакарчук.

 

Отже, для десяти вокалістів другі "Бої" стали останніми. 10 пар випробували себе у вокальних боях, 10 артистів пройшли в наступний раунд. Учасники до завершальної ноти боролися за шанс залишитись в команді улюбленого тренера.

Святослав ще й досі має унікальне право "вкрасти" учасника. Він, як досвідчений гравець у покер, що вміло розраховує кроки наперед і чекає ідеальної нагоди.

І хоч на других "Боях" "Голосу країни" команди тренерів збідніли кількісно, проте не втратили якісно.

Ані Лорак оцінила трьох учасників: Мегі-Натію Гогітідзе, Андрія Подкалюка і Асмік Широян.

Сергій Лазарєв залишив у проекті Андрія Шамрая та Лідію Скорубську.

Тамара Гвердцителі і надалі опікуватиметься Владиславом Дюриком та Дмитром Єременком.

Святослав Вакарчук і досі лишається наставником для  Діляри Кязимової, Ігоря Грохоцького та Брії Блесінг.

Боротьба триває! Наступного тижня співаки з нових дуетів виборюватимуть собі місце під софітами "Голосу країни. Перезавантаження". Слідкуйте за запеклими боями на 1+1наступної неділі.