Джамала розкрила Руслану Сенічкіну сімейну таємницю

Джамала розкрила Руслану Сенічкіну сімейну таємницю

Співачка залишила рецепт плову у гостьовій книзі ведучого.

Поделиться:

Кулінарна колекція ведучого "Сніданку" Руслана Сенічкіна поповнилась новою перлиною: своїм улюбленим рецептом приготування плову з ним поділилася Джамала. Співачка залишила сімейний секрет приготування цієї страви у гостьовій книзі ведучого.

Спеціальна книга, куди народний кулінар збирає цікаві рецепти від гостей "Сніданку", зірок та й узагалі всіх бажаючих, зараз розташована на книжковому майданчику Руслана Сенічкіна у Мистецькому Арсеналі на весняному етно-ярмарку. Та ведучий невтомно поповнює свою гостьову книгу й поза межами подібних заходів. Свій фірмовий рецепт плову туди наразі записала співачка Джамала, кримська татарка за походженням.

Про це ведучий та кулінар розповів на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Крім того, співачка поділилася із Русланом, що плов – то улюблена страва її сім'і та незмінно викликає приємні асоціації з дитячими роками.

Інгредієнти:
Рис – 1 кг
Баранина – 800 г
Жир 400 – г
Морква – 800 г
Цибуля ріпчаста – 500 г
зелень, сіль, спеції – за смаком

Приготування

Рис промиваємо і замочуємо. Баранину нарізаємо шматочками, цибулю – кільцями, шинкуємо моркву. 
Очищену цибулину і зачищену м'ясну кісточку обсмажуємо на сильно розігрітому жирі. Виймаємо, кладемо шматочки баранини і порізану цибулю. Смажемо до рум'яної скоринки. Додаємо шинкованої моркви, спеції та смажимо ще 8 – 10 хвилин. Заливаємо водою (в 1,5 рази більше, ніж рису), солимо, додаємо рис і доводимо до кипіння.

Готовий плов викладаємо гіркою, прикрашаємо зеленню і шматочками м'яса. 

Нагадаємо, що розкрити сімейні кулінарні таємниці та поділитись із народним кулінаром фірмовим рецептом своєї сім'ї може кожен бажаючий! Зробити це можна вже від сьогодні, на території Мистецького Арсеналу у Києві. Там, у рамках етно-ярмарку три дні працюватиме затишний книжковий майданчик ведучого та кулінара Руслана Сенічкіна, де можна буде придбати його книгу рецептів "Сніданки" та записати свій рецепт у гостьову книгу.

Зустрітись із самим Русланом можна буде вже завтра – у суботу, 28 лютого. Крім спілкування з кулінаром на глядачів та читачів, що завітають на ярмарок, чекає дегустація джему з хурми від Сенічкіна. Також там можна буде придбати і книгу народного кулінара - "Сніданки".