Експерт-психолог шоу "Поверніть мені красу" розповіла, як боротися з негативом у новинах

Експерт-психолог шоу "Поверніть мені красу" розповіла, як боротися з негативом у новинах

У надскладний для держави час українці ледве не цілодобово моніторять інформацію щодо останніх подій у гарячих точках.

Поделиться:

У надскладний для держави час українці ледве не цілодобово моніторять інформацію щодо останніх подій на Сході. Негатив, що нині звучить звідусіль, призводять до стресу й глибокої депресії. Про дозволену порцію інформації про війну й способи повернення до нормального стану, kp.ua розповіла психолог, експерт шоу "Поверніть мені красу" Олена Любченко.

"Коли ми дивимося новини і переживаємо чи співчуваємо через те, що відбувається у гарячих регіонах нашої країни, ми теж травмуємося", - запевнила Олена і порадила, як опиратися інформаційному тиску.

"Насамперед, треба лімітувати прийом інформації. Сказати собі: "Більше години я новини не дивлюся". Інакше відбуватиметься так звана "катастрофізація подій". Це стан, коли емоційно накручена людина розраховує тільки на щось жахливе і починає підсвідомо тривожитися з приводу того, що станеться непоправне", - розповіла Любченко й перелічила способи боротьби зі стресом.

"Від напруження треба позбавлятися, тому я раджу "заземлятися": працювати в саду, ходити на річку, також рекомендую спорт і активні ігри. А ще важливо підтримувати близьких, бути поруч, розмовляти з ними й відвертати їхню увагу від поганих думок", - сказала психолог.

Нагадаємо, проект "Поверніть мені красу" стартує на "1+1" уже в осінньому сезоні.