Фільм "Небесна сотня" презентують в Каннах

Фільм "Небесна сотня" презентують в Каннах

Стрічку покажуть в українському павільйоні в межах Дня Майдану

Поделиться:

Сьогодні, 19 травня, на Канському кінофестивалі презентують фільм "Небесна сотня". Документальна стрічка "Небесна сотня" - це спільна робота творчого об'єднання "Вавилон13" та 1+1 Продакшн, в Каннах фільм покажуть в українському павільйоні в межах Дня Майдану.

Фільм "Небесна сотня" вустами очевидців та родичів загиблих розповідає про  останні і найкривавіші дні протистояння на Майдані. Продюсером фільму виступила Наталка Якимович (1+1 Продакшн), редактором -  Акім Галімов (1+1 Прдакшн), режисери - Юлія Гонтарук і Роман Любий (Вавилон 13).

"Працюючи над фільмом на замовлення каналу "1+1" до сороковин за загиблими на Майдані протестувальниками, ми й уявити собі не могли, що до стрічки буде такий широкий інтерес. Одразу після показу нас просто засипали пропозиціями та запитами щодо показу фільму в Україні та за кордоном. Ми зумисне не бралися за версії трагедії, не шукали винуватців, хотілося, щоб глядачі відчули те, через що довелося пройти сотням простих людей, що вирішили не миритися зі злочинною владою. Безперечно, ці події вимагають часового переосмислення, аналізу та головне – професійного розслідування. Але наш фільм, я вважаю, може дати західному глядачеві таку важливу річ, як розуміння того, що за люди три місяці простояли з протестом у центрі Києва? "Небесна сотня"  - це не фільм-реквієм, це фільм про мужність, принциповість, братерство та відвагу народу України. Це фільм-пам'ятка про те, чого не варто допускати в майбутньому, про те, за що варто боротися, про те, якими Людьми ми є насправді".  – розповідає продюсер фільму Наталя Якимович.

Прем'єра фільму "Небеса сотня" відбулася в ефірі каналу "1+1" 3 квітня до сороковин за вбитими у боях на вулиці Інститутській. 

Новости по теме