Ґаджети Інспектора: Що вимірює мінілабораторія Фреймут

Ґаджети Інспектора: Що вимірює мінілабораторія Фреймут

Під час інспекції магазину Varus у Дніпропетровську мінілабораторія зафіксувала рекордне забруднення за всю історію.

Поделиться:

Минулий випуск "Нового Інспектора Фреймут" був присвячений українським супермаркетам. Під час інспекції магазину "Varus" у Дніпропетровську мінілабораторія зафіксувала  на дошці для нарізання м'яса рекордне забруднення за всю історію програми – 7325 при нормі 10. Це – смертельне перевищення норми для подібних поверхонь. До трійки найбрудніших супермаркетів за версією "Інспектора" також потрапили "Еко-Маркет" та "Ашан".

На численні прохання глядачів ми детальніше розповімо про ґаджети ведучої. Під час зйомок у програмі використовують сучасний люмінометр або мінілабораторію. Прилад  дозволяє миттєво вимірювати рівень забруднення за методом АТФ.

Аденозинтрифосфат, або АТФ, - нуклеотид, що бере участь в обміні енергії і речовин в організмі. Він присутній у всіх живих клітинах, а, значить, є ідеальним індикатором чистоти або забруднення поверхні. АТФ використовується як кількісний індикатор, що визначає присутність клітин на досліджуваних поверхнях.

Дані зчитуються приладом у RLU - відносних світлових одиницях. Величина RLU прямо пропорційна кількості АТФ у досліджуваному зразку і, отже, прямо пропорційна ступеню забруднення зразка біологічним матеріалом.

Нормативи для різних поверхонь відрізняються, але  не виходять за межі 40.

Окрім того, ведуча користується високоточним вимірювачем температури. Прилад ідеальний для процесів, що вимагають контролю температурних параметрів.

Нагадаємо, сьогодні глядачі побачать епізод, присвячений дитячим садкам. Що виявлять гаджети у садочку, де вже вдруге відбувся спалах сальмонельозу у дітей, дивіться о 22:00 на "1+1".