Голландський форматник розповів про адаптацію проекту "Голос. Діти" на "1+1" в Україні

Голландський форматник розповів про адаптацію проекту "Голос. Діти" на "1+1" в Україні

Містер Шайк відразу відзначив високий рівень оформлення сцени і бекстейджу

Поделиться:

На зйомках "Голос. Діти", які зараз відбуваються на "1+1", Баудуейн ван Шайк, голландський консультант проекту "The Voice. Kids", розповів про свої враження від адаптації формату в Україні.

Містер Шайк відразу відзначив високий рівень оформлення сцени і бекстейджу.

- Мене вразили масштаби української сцени, розстановка світла і камер, надсучасна стилістика "лофт" в декораціях. Ще варто відзначити професіоналізм режисерської команди, особливо режисера ПТС, який в режимі онлайн-зйомки віртуозно монтує емоційні плани. Також однією з найсильніших сторін українського проекту "Голос. Діти" можу назвати унікальні голоси вокалістів. Така велика кількість талановитих учасників з неймовірними життєвими історіями - безсумнівно, запорука успішного сезону.

Також голландський форматчік помітив, що українські зіркові наставники - дуже різні за характером і підходом до тренерства.

- Тіна - найдосвідченіша з усіх. Вона весь час дотримується власної стратегії і дуже мудро веде гру. Для неї проект - це маленька баталія, де пальмова гілка першості - талановитий голос. У Наталії відразу відчувається материнський інстинкт. Вона щаслива в оточенні діточок, приділяє кожному силу-силенну тепла і турботи, тож створюється атмосфера довіри, чуттєвості й ніжності. А Потап - це "реальний пацан" і дітлахи в захваті від нього. Дівчата дивляться на Потапа із захопленням, а хлопчаки пристрасно його наслідують.

Баудуейн ван Шайк додав, що саме тому, що Тіна, Наталія і Потап абсолютно не схожі один на одного, між ними існує особлива хімія. І це дуже притягує, весь час хочеться спостерігати за реакцією і коментарем кожного з зіркових тренерів.

Також голландський форматник помітив схожість зіркових наставників проекту "Голос. Діти" з австралійськими тренерами" The Voice. Kids ". Тіна Кароль нагадала йому красуню Дельту Гудрем, Наталя Могилевська - емоційну перчинку Мел зі "Spice Girls", а Потап, "реальний пацан", без сумніву настільки ж харизматичний, як веселі брати Меддени. 

- Для мене завжди основний фактор симпатії до тренерів - їхнє вміння спілкуватися з дітьми. За українських учасників я спокійний. Зірковий склад тренерів з величезною любов'ю та увагою ставитися до кожного підопічного. Крім того, на майданчику весь час перебуває психолог, який допомагає зіркам правильно підтримати учасників: кого обійняти, з ким поговорити, з ким пожартувати. Адже ми всі працюємо з дітьми, і ми просто зобов'язані про них піклуватися найкращим чином.

Після зйомок відборів наосліп і батлів другого сезону проекту "Голос. Діти ", містер Шайк поставив Україну в топ-5 країн, які адаптують формат" The Voice "і" The Voice. Kids ". Із-поміж п'ятірки: США, Великобританія, Німеччина, Австралія та Україна.

- У таких країнах, як Австралія, Німеччина, Великобританія і США надаються колосальні бюджети на проект. Шоу "The Voice. Kids" настільки популярний ще й тому, що наставниками для юних вокалістів вибирають зірок світового масштабу: Авріл Лавін, Фаррелл Вільямс, Гвен Стефані, Крістіну Агілеру, Шакіру. Зараз формат з неймовірним успіхом транслюється майже в півсотні країн.

Нагадаємо, другий сезон проекту "Голос. Діти" стартує на телеканалі" 1 + 1 "наприкінці січня 2015.

Шоу "Голос. Діти" та "Голос країни" - це адаптація голландського формату" The Voice Kids "і" The Voice". За правилами дитячого проекту, з дванадцятьма маленькими учасниками працюють три зіркових наставники. У дорослому Голосі команди складаються з 14 вокалістів і формують їх чотири тренери. Відбір учасників відбувається під час сліпих прослуховувань - зірки сидять спиною до сцени і вибирають конкурсантів, орієнтуючись лише на вокальні дані.

Україна першою після голландців розпочала роботу над проектом.