"Хоробрі серця": лікарі-герої АТО розкажуть, як рятують життя у пеклі

"Хоробрі серця": лікарі-герої АТО розкажуть, як рятують життя у пеклі

У неділю, 5 жовтня, на каналі "1+1" дивіться другий випуск великого проекту "Хоробрі серця". Тема – медики-герої, котрі рятують життя бійцям АТО. П

Поделиться:

У неділю, 5 жовтня, на каналі "1+1" дивіться другий випуск великого проекту "Хоробрі серця". Тема – медики-герої, котрі рятують життя бійцям АТО. Початок ефіру – о 21:30.

До студії прийде військовий лікар Всеволод Стеблюк, котрий у Іловайському котлі врятував життя десяткам своїх побратимів. Він віз поранених на своєму автомобілі, коли потрапив під зливу ворожого вогню. В цьому пеклі Всеволод дивом залишився живим. Під пострілами він розшукував поранених, робив перев'язки і з усіх сил намагався витягнути з того світу як можна більше бійців. Вперше легендарний лікар розкаже свою історію мільйонам глядачів.

Також репортери "Хоробрих сердець" побували в лікарні, яку називають другим медичним фронтом. Це Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. Мечникова. У розпал бойових дій поранених доставляли сюди авіацією буквально щогодини.

Журналісти провели у цій лікарні добу. Професіоналізм дніпропетровських медиків вражає – якщо говорити сухими цифрами, рівень смертності тут складає 1%, тоді як, наприклад, у американських клініках він досягає 15% серед тяжкопоранених.

А ще одна героїня "Хоробрих сердець" стала медиком вже на фронті. Євгенія Янченко вирушила в зону АТО слідом за чоловіком. Фільм про історію їхнього кохання зняв відомий режисер-документаліст Крістіан Жереги, котрий сам є добровольцем.

Нагадаємо, команда "Хоробрих сердець" і компанія "1+1 Media" прагнуть полегшити службу українським воякам. За допомогою проекту розпочато збір коштів на реанімобілі. До цієї дуже важливої справи глядачі долучаються на сайті http://horobri.1plus1.ua/. Тут можна зробити благодійний внесок або взяти участь у аукціоні, лоти для якого надали відомі українці.

Ведучим проекту "Хоробрі серця" є відомий актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв, знаний глядачами за драмою "Хайтарма".

Кожен випуск "Хоробрих сердець" присвячений окремій темі. В програмі не лише спілкування з гостями в студії, але й велика кількість журналістських сюжетів – про героїв випуску, реконструкції подій, про які йде мова, репортажі із зони бойових дій.

Дивіться проект "Хоробрі серця" щонеділі на каналі "1+1" о 21:30.