"Хоробрі серця" покажуть воїнів, які стали легендами АТО

"Хоробрі серця" покажуть воїнів, які стали легендами АТО

У неділю 21 грудня в ефір вийде підсумковий випуск "Хоробрих сердець". 

Поделиться:

У неділю 21 грудня в ефір вийде підсумковий випуск "Хоробрих сердець". Він буде присвячений як легендарним, так і невідомим донині подвигам українських бійців під час війни на сході України. Початок "Хоробрих сердець" – о 21:15.

"Рік, що минає, опишуть у підручниках з історії як рік війни між Росією та Україною. Ця війна підла і братовбивча. Але якщо і є хоч щось світле в цьому жорстокому кровопролитті то саме справжні герої. Їм ми присвячуємо цей випуск", – говорить ведучий "Хоробрих сердець" Ахтем Сеітаблаєв.

До студії прийдуть одразу троє "кіборгів" з донецького аеропорту. Вони розкажуть, як влітку українські військові втратили село Піски – надзвичайно важливу стратегічну базу поблизу аеропорту. Але "кіборг" з позивним "Адамич" і його побратими лише на 3-х танках знову ринулися в бій і разом з іншими військовими відбили населений пункт у бойовиків. Нині Піски – єдиний острівець, який пов'язує захисників донецького аеропорту з територіями, що контролюються українською армією.

Також "Хоробрі серця" розкажуть про подвиг Олександра Анищенка, командира групи бійців спецпідрозділу "Альфа". Під час Євромайдану він відмовився стріляти у мирних людей. Олександр героїчно загинув на сході України, коли його група потрапила під обстріл бойовиків. Звання героя за здійснений подвиг йому так і не було присвоєно.

Ще одним героєм випуску стане медик-волонтер, якого називають "Янгол війни". Армен Нікогосян врятував життя сотням захисників України. У зоні АТО він не носить ані каску, ані бронежилет. Навіть у сепаратистів до цього хірурга особливе ставлення – вони охоче пускають його "жовто-блакитний" реанімобіль на свою територію. Армен Нікогосян прийде до студії "Хоробрих сердець" і сам розкаже свою неймовірну історію.

Нагадаємо, команда "Хоробрих сердець" також прагне допомогти українським військовим. З цією метою було оголошено збір коштів на реанімобілі, яких зараз дуже не вистачає на передовій.

Першу "лікарню на колесах" проект передав у зону АТО ще восени. У підсумковому випуску на схід України відправиться нова партія реанімобілей. Ці машини були придбані та оснащені медичним обладнанням завдяки благодійним внескам небайдужих глядачів, а також аукціону, в якому взяли участь відомі українці.