"Інпектор Фреймут" з'ясував, як знущаються над пацієнтами психіатричної лікарні

"Інпектор Фреймут" з'ясував, як знущаються над пацієнтами психіатричної лікарні

Команда проекту вирішила показати глядачам головну психіатричну лікарню країни – психоневрологічну лікарню №1 ім. Павлова. 

Поделиться:

Команда "Інспектора Фреймут" вирішала показати глядачам головну психіатричну лікарню країни – психоневрологічну лікарню №1 ім. Павлова. Люди, які страждають на душу, в Україні беззахисні, адже законів які боронять їх права, майже немає.

Провести "інспекцію" не дозволили.  Але до рук знімальної групи потрапив журнал передачок від родичів. Їжі приносять  так багато, що склалося враження: в самій лікарні людей, у яких сім'ї немає, не годують зовсім. Серед продуктів, які приймає склад лікарні, були тільки хліб та чай.

Щоб висвітлити проблему дітей, які часто потрапляють до психіатричних лікарень, ставши жертвами маніпуляцій родичів і влади з метою отримання вигоди, Ольга Фреймут познайомилася з правозахисницею з Одеси Тетяною Макаровою.

Історія сироти Володі, яку вона почула, обурює. У чотири роки його забрали від мами, привезли до психіатричної лікарні та почали робити уколи, які зробили із з нього "людину не при собі".  

"Трагедія однієї людини демонструє трагедію усієї країни. У лікарнях повинні бути камери, їх потрібно постійно перевіряти", - зазначив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Життя пацієнтів лікарні, яке зняли прихованою камерою, дивіться у новому випуску програми "Інспектор Фреймут".