Інспекція дитячих садочків: Хто винен у тому, що хлопчик випав з вікна?

Інспекція дитячих садочків: Хто винен у тому, що хлопчик випав з вікна?

Сьогодні, 15 грудня, "Новий Інспектор Фреймут" повернувся в українські дитячі садочки. 

Поделиться:

Сьогодні, 15 грудня, "Новий Інспектор Фреймут" повернувся в українські дитячі садочки.

Цього разу у своїх листах батьки запросили команду програми до Чернівців, щоб перевірити сумнозвісний садочок № 38, бо ради на нього нема. Масове отруєння дітей, спалах сальмонельозу, а також недбалість персоналу, через яку хлопчик випав з вікна, не могли залишитися поза увагою "Інспектора".

Двері харчоблока перед появою знімальної групи зачинили. Щоб потрапити всередину, довелося звернутися до завідувачки. На кухні розповіли, що захворювання в садок принесли діти. При цьому посуд миють старими ганчірками, а з витяжки сиплеться пил. Мінілабораторія виявила, що при нормі 5 забруднення дошки для оброблення м'яса становить 6582!

Проте захворювання - не єдине лихо, що спіткало заклад. Родина Шкарінських добре пам'ятає минулорічні події. 4-річний Женя розповів, як випав з вікна другого поверху й забив животик, але працівники підготували для батьків свою версію. Дитина впала з передостанньої сходинки між поверхами. Насправді Жені пощастило приземлитися у клумбу на снігу. Вихователі навіть відіпрали кофтинку, щоб не залишилося слідів. Зараз на вікні повісили замок.


У Міносвіти обіцяли публічно покарати винних, утім цього так і не сталося, адже вони не знайшли історії підтвердження. Протягом року слідчий уникав зустрічі з батьками Жені. Після відвідин садка знімальною групою випадком зацікавилася прокуратура.

Подробиці інспекції та свідчення працівників дитячого садочку дивіться у випуску "Нового Інспектора Фреймут".

Новости по теме