Катя Осадча розповіла про стосунки з родичами й виховання сина

Катя Осадча розповіла про стосунки з родичами й виховання сина

Ведуча "Світського життя" дала інтерв'ю "Телескопу"

Поделиться:

Зірка "Світського життя" Катя Осадча вражає глядачів не тільки талантом ставити незручні питання, а й вмінням по-царськи тримати поставу.

Журналісти "Телескопу" навіть задумалися, чи бува не блакитної крові популярна телеведуча й розпитали її все про сімейний клан, пише svitske.1plus1.ua.

- Катю, що ви знаєте про своїх пращурів?

- Доволі багато. Так вийшло, що мої родичі по маминій і татовій лініях були переважно військовими і тому часто переїжджали. Цікаво, що рідні брати - мій батько і дядько Віталій - навіть народилися в різних країнах. А жінки в нашій родині рідко працювали на виробництві, в основному доглядали будинок і виховували. Можна сказати, що я майже єдина в нашому роду представниця слабкої статі, яка займається роботою більше, ніж будинком.

- У кого зберігається ваш сімейний архів?

- Практично всі сімейні реліквії знаходяться у бабусі Раї по маминій лінії. Із-поміж них є безцінні для нас фотографії дідусів і прадідусів. А ще вирізка з вірменської газети за 1 травня 1958: на ній зображений мій тато, тоді ще школяр, який марширує на святі серед інших спортсменів.

- Якими ви запам'ятали своїх прабабусь і прадідусів?

- Я просто не можу їх пам'ятати - вони померли задовго до мого народження. Прадідусь Іван загинув на війні. Трохи пам'ятаю прабабусю по маминій лінії на ім'я Серафима: вона померла, коли мені було всього 3 роки. Вона була справжньою модницею, і мама досі зберігає її красиву шаль. До речі, іноді ми зі сміхом згадуємо, що прабабуся обожнювала носити різні капелюшки! Аналогію відчуваєте? (Сміється.)

- Бабусі й дідусі за вами наглядали?

- Нашим з братом Володею вихованням займалася бабуся Рая - мамина мама. За фахом вона була інженером, а за натурою - і досі суворий вихователь, вона любила повторювати: "Якщо будете погано вчитися, станете двірниками!" Причому спочатку цю фразу вона говорила моїй ще маленькій мамі, потім нам з Володею, а тепер її частенько чує мій син Іллюша. Я любила гостювати у бабусі Раї. Вона живе у Відрадному, неподалік від її будинку - парк зі ставком, човниками, катамаранами, гойдалками, атракціонами... Пригадую, як взимку ми каталися на ковзанах на замерзлому ставку і, ніби, повертаюся в дитинство.

- Хто ваші батьки за освітою і чи вистачало їм часу на ваше виховання?

- Моя мама Олена Олександрівна - бібліотекар, тато Олександр Володимирович - інженер. Вони дуже старалися приділяти нам час по максимуму, заради чого мама навіть пішла з роботи. Виховували строго, у нас з братом були свої обов'язки по дому: ми прибирали в дитячій, мили посуд після вечері, складали речі... Тобто до самостійності привчалися активно. А так, як я була старшою сестрою (Володя молодший за мене на 3 роки), то вже з ранніх років почувалася дуже відповідальною: стежила за ним, залишалася вдома за старшу, коли дорослі були на роботі.

- Із ким із батьків ви ділитеся своїми секретами?

- У нас в сім'ї завжди були теплі стосунки, але ділитися секретами було не прийнято. Мені батьки завжди довіряли і з дитинства привчали, щоб вихід з усіх своїх негараздів я знаходила сама. Я, звичайно, можу порадитися з татом з приводу будь-яких життєвих обставин, але остаточне рішення завжди залишається за мною.

- Ви виховуєте сина Іллю так само, як вас батьки?

- Тактика з виховання сина у нас вироблена спільно з його батьком. Полягає вона в тому, що з самого юного віку ми пояснюємо Іллі всі складні моменти. Наприклад, чому не варто купувати чергову іграшку або не можна довго дивитися телевізор. Але не забороняємо все категорично. Зараз йому 13 років, і багато важливих речей син вже розуміє. Тато привчив до самостійності: тепер, коли нікого немає вдома, Ілля може сам приготувати омлет або піти в магазин за продуктами.

- Із ким любить спілкуватися найбільше?

- Коли був живий мій дядько, він часто переказував Іллі дитячі фільми. Син міг слухати його годинами! Зараз він любить історії про дідусів-військових, про наше з братом дитинство. Коли ми приїжджаємо до його прабабусі Раї, вона розповідає правнуку тисячу і одну історію про наші з Володею пригоди.

Більше про родину Каті Осадчої читайте у журналі "Телескоп".

Нагадаємо, програма "Світське життя" відтепер у ефірі телеканалу "1+1" щонеділі о 23:10.