Найекзотичніші професії Дмитра Комарова (ФОТО)

Найекзотичніші професії Дмитра Комарова (ФОТО)

За чотири роки ведучому "Світу навиворіт" довелося опанувати не одну незвичну професію.

Поделиться:

Щороку команда проекту "Світ навиворіт" на "1+1" обирає якусь екзотичну країну та оселяється там, щоб по-справжньому зрозуміти її культуру та традиції.

Це найкращий спосіб побачити її зсередини, познайомитися з найцікавішими людьми, а часом і спробувати стати одним з них. За чотири існування програми  Дмитро Комаров пробував опанувати не одне цікаве заняття.

Чоловіча пральня просто неба, Мумбаї

Величезна пральня просто неба існує дуже давно. Тут 8000 чоловіків обслуговують половину мегаполіса. Звичайно, у багатьох городян уже є пральні машини, але все одно від клієнтів у пральні немає відбою. Уранці вони збирають брудний одяг у будинках людей, в ресторанах і готелях, у поліцейських ділянках, а ввечері розвозять чисту білизну й забирають виручку.

Білизну замочують у хімічному розчині, а потім б'ють об бетонний камінь. Річ або відпирається, або рветься. Дмитро Комаров, наприклад, віддав до пральні свою футболку розміру М, а отримав уже "нову", розміром ХХL. Робота із застійною водою – для тих, кому не знайома гидливість. Захищає від хімії тільки цератова спідниця, яка закриває ноги до коліна.

Добування золота та діамантів, о-в Калімантан

Азарт у знімальної групи на о-ві Калімантан зашкалював. Особливо коли на острові вони зустріли не лише золотошукачів, але й натрапили на алмазні копальні. Уже в перший робочий день Дмитру Комарову пощастило, і він навіть знайшов омріяний камінець.

Видобуток сірки, о-в Ява

На острові Ява ведучому "Світу навиворіт" довелося опанувати одну з найнебезпечніших професій – добувача сірки. Кожного дня робітники просто з кратера діючого вулкана носять на собі корзини по 100 кг. Дихати неймовірно важко. Щоб залишитися живим та отримати кілька доларів, важливо розуміти "подих вулкану" та миттєво приймати рішення, коли вітер змінює напрямок.

Зміїна фабрика, о-в Ява

А ось у центральній частині острова квітне й інший бізнес. Щоб показати, як роблять шикарні та захмарно дорогі сумки, гаманці й інші символи розкоші, "Світ навиворіт" вирушив до змієбійні, де з тварин виготовляють сировину для цих аксесуарів, а Дмитро Комаров приєднався до колективу фабрики "змієшиття".

Полювання на кажанів, о-в Сулавесі

На острові Сулавесі живуть найкращі в країні мисливці на кажанів. Тут ці тваринки вважаються делікатесом. Місцеві кажуть, що в них багато м'яса, а на смак вони, як курятина. Дмитро Комаров так і не дізнався, правда це чи ні, тому що відпустив мишок у джунглі.

Сигари, Куба

Цей товар можна без перебільшення назвати гордістю острова свободи. Сигари дають бюджету Куби величезний прибуток. Не дивно, що працівники тютюнових фабрик не пропускають нагоду скористатися ситуацією. Зі своїх робочих місць вони викрадають або самі сигари, або тютюн, або обладнання для його обробки, а елітні аксесуари для мільйонерів виготовляють у себе вдома. Обличчя професійного торседора Марії, яка навчила Комарова крутити сигари, довелося приховати. За таке саджають за ґрати. Ведучий "Світу навиворіт" також спростував міф, що місцеві жінки скручують сигари просто у себе на стегнах. Це - красива історія для туристів.

Чарро, Мексика

Трюки верхи – дуже небезпечний вид спорту. У Мексиці Дмитро Комаров гостював на ранчо чемпіона Мексики з чареррії - Артуро. Це ранчо - найбільше у Гвадалахарі, а небезпека, як виявилося, - дуже прибуткова справа. Дмитро Комаров став першим українським журналістом, який навчився робити трюки чарро.

Збирач коки, Болівія

Президент Болівії Ево Моралес, перший президент-індіанець, переміг на виборах, бо пообіцяв людям,  що захищатиме права збирачів коки. Болівія - країна-виняток. У ній дозволено вирощувати, збирати й продавати коку. Сам по собі лист коки - це не наркотик. Його просто жують, щоб стати бадьорішими або роблять з нього чай.

Репортаж про збір незвичного врожаю глядачі "1+1" побачать уже восени.