76-річна героїня "Інспектора Фреймут" Раїса Василівна розповіла про своє життя

76-річна героїня "Інспектора Фреймут" Раїса Василівна розповіла про своє життя

Непроста доля 76-річної кухарки Раїси Василівни, із якою Ольга Фреймут познайомила Україну у позаминулому випуску "Інспектора", ніяк не йде з голови глядачів.

Поделиться:

Непроста доля 76-річної кухарки Раїси Василівни, із якою Ольга Фреймут познайомила Україну у позаминулому випуску "Інспектора", ніяк не йде з голови глядачам. Аби дізнатися більше про життя невтомної працівниці їдальні при Харківському університеті Сковороди, кореспонденти kp.ua вирушили до героїні просто на роботу.

Побачивши журналістів на вишівській кухні, бабуся, яку за останні два тижні встигли полюбити всі, засоромилася. Мовляв, їй і розповідати немає чого. Та все ж поділилася деякими подробицями свого життя, зокрема мовила, що народилася в Росії, у Псковській області. Сім'ї, де разом із нею було шестеро дітей, після війни жилося непросто. Тому вона у 17 років вирушила до брата в Харків шукати кращої долі.

Спочатку працювала на трикотажній фабриці, а потім влаштувалася до студентського тресту кухарем. Там і готує уже 50 років. Була одружена, народила трьох діток, але сімейне життя не склалося.

Про своїх рідних Раїса Василівна згадує зі сльозами на очах. Зараз серед живих - тільки син. Та й той - живе з нею, не працює, випиває. Тому пенсіонерка на заслужений відпочинок і не поспішає. На робочому місці їй затишніше, ніж удома. До того ж внучці, яка виховує 4-річну доньку (Василівна уже прабабуся), теж хочеться допомогти копієчкою.

- І вдома їсти готую. Що попросять - те й роблю, - махає рукою Раїса Василівна. - Ось правнучка дуже мій кисіль з журавлини любить. Коли їсть - навіть охає від задоволення!

У це не хочеться вірити, але навіть попри поважний вік, працьовита бабуся на ногах увесь день.

- На роботу приходжу на шосту ранку. Приїжджаю першою електричкою метро. Починаю варити борщ, потім каші, ставлю тісто, щоб напекти булок, салати кришу, - перелічує 76-річний кухар. - О 9 годині відчиняємося, і студенти відразу до нас біжать - дуже люблять булочки з пилу з жару. А ще варенички ліпимо з картоплею, капустою, сиром або млинці смажимо з м'ясом, з яблучком.

За словами Раїси Василівни, студенти нині вдячні – завжди "спасибі" говорять.

Нагадаємо, на сайті http://premia.1plus1.ua/ триває голосування за найкращого співробітника закладу харчування, який інспектувала Ольга Фреймут. Обирайте найкращого просто зараз.