Прем'єра на "1+1"! Колишній чоловік Пугачової зняв про неї серіал "Кураж"

Прем'єра на "1+1"! Колишній чоловік Пугачової зняв про неї серіал "Кураж"

Колишній чоловік Алли Пугачової Олександр Стефанович зняв 12-серійний фільм "Кураж" за мотивами свого ж роману.

Поделиться:

Колишній чоловік Алли Пугачової Олександр Стефанович зняв 12-серійний фільм "Кураж" за мотивами свого ж роману. Серіал розповість про ті часи, коли Стефанович був закоханий у видатну жінку - Аллу Борисівну Пугачову. Прем'єру картини дивіться на "1+1" у понеділок, 12 травня, о 21:10.

Дія картини "Кураж" розгортається в 1970-х роках у СРСР. У центрі сюжету - початок кар'єри молодої  талановитої співачки Галли, її перші кроки на сцені, перші виступи, перший успіх. Талановитий режисер-початківець Алекс вигадує для розкрутки співачки неймовірні трюки, а Галла артистично виконує їх на сцені і в житті. Фільм "Кураж" багато в чому автобіографічний, режисер Олександр Стефанович в 1970-ті роки працював на Мосфільмі, знімав музичні фільми, був режисером першого вітчизняного кіномюзиклу. Як ніхто інший, він знайомий зі світом естради того часу.

"У фільмі є біографічні моменти, але все-таки це самостійний художній твір, образ головної героїні Галли у фільмі - збірний, - каже режисер серіалу Олександр Стефанович. - У серіалі також з'явилися персонажі, яких немає в книжці й не було в житті. "Кураж" покаже глядачеві закулісся нашого вітчизняного шоу-бізнесу, естради, кіно й театру. За сліпучим світлом рампи не видно взаємин артистів, зіткнення амбіцій, нюансів їхніх стосунків з близькими людьми".

Кастинг на головну роль Примадонни Галли тривав понад півроку, в ньому взяли участь понад 500 молодих актрис. Зрештою було обрано 28-річну актрису Ленкому Олександру Волкову. За словами дівчини, у затвердженні її на головну роль було щось містичне, бо тато актриси, Микола Волков, знімався у стрічці, де грала Алла Пугачова, - "Жінка, котра співає".

"Моя героїня Галла - різнобічна, вразлива, десь сувора, десь скромна, у чомусь зарозуміла. Характер зі стрижнем. Хоча її при всій загартованості можна дуже легко образити, - розповідає актриса Олександра Волкова. - Мені подобається, що вона така, по-хорошому нахабна. Наполеглива. Що спілкується із залою так, як до неї ніхто не спілкувався. І кожна пісня в неї як спектакль. Вона емоційна, може щось зробити не думаючи – ох! - і махнути рукою. У мене взагалі було відчуття, що коли виходжу на сцену, наче у вир кидаюся".

Фільм "Кураж" - масштабний проект, він знімався в Москві, Санкт-Петербурзі, Ялті, Виборзі, Копенгагені, Стокгольмі, Гамбурзі, Амстердамі, Брюсселі та Парижі. Щоб передати колорит того часу, костюмери ретельно вибирали акторам вбрання в стилі 80-х. Із одягу - батники, сорочки, брюки-кльош, вельветові костюми. Для зйомок знайшли безліч вінтажних жіночих прикрас: сережки, каблучки, персні, брошки, кулони, намиста, браслети, – а чоловікам підібрали каблучки-печатки і запонки. Для головної героїні пошито більше 50 костюмів. Багато речей 70-х, які з'являються в картині, приносив сам режисер. Це картини, вази, свічники й особиста друкарська машинка Олександра Стефановича, яку вщент розбиває головна героїня Галла.

Дивіться серіал "Кураж" на каналі "1+1" з понеділка по четвер о 21:10!