Учасник "Голосу країни" Марлен Карімов відмовився отримувати російський паспорт

Учасник "Голосу країни" Марлен Карімов відмовився отримувати російський паспорт

Учасник "Голосу країни" не отримає диплом, якщо не стане громадянином Росії

Поделиться:

Аби гідно виступити у півфіналі, учасники "Голосу країни" відшліфовують вокал і працюють над емоціями, які продемонструють на сцені уже цієї неділі. Кримський татарин Мален Карімов волів би присвятити усі свої думки майбутньому виступу, однак зараз йому доводиться вирішувати зовсім нетворчі  проблеми.

Після анексії Криму Карімов не захотів ставати громадянином Росії. Хлопець навіть не уявляв, які наслідки матиме таке рішення.  Днями йому повідомили: якщо не надасть до свого вишу російського паспорта – не отримає документ про вищу освіту.

"Цього року я завершую Кримський університет культури, мистецтв і туризму, де навчався естрадному співу. Мені подзвонила староста й сказала, що я терміново повинен зробити російський паспорт, бо в інакшому випадку мені не видадуть диплом", - розповів Карімов і зізнався, що не збирається погоджуватися на такі умови.

"Я не планую робити російського паспорта. Я не хочу цього! Поки не знаю, що робитиму. Думав звернутися до Міністерства освіти в Києві…" - повідомив учасник "Голосу країни".

Окрім того, Марлен згадав: перед поїздкою до Києва йому підсунули на підпис папірець, де він мав вказати, що погоджується отримати російський диплом.

"Я сказав, що хочу мати український і запитав, чому вони не дають такої можливості. Мені відповіли: для цього потрібно здійснити стовідсоткову оплату в Києві, а за це ніхто братися не буде. Мовляв: "Якщо зможеш – оплати". А тепер поставили питання руба: "Якщо не надам російського паспорта – не видадуть диплом взагалі", - сказав Карімов.

Журналісти "ТСН" вирішили з'ясувати, які проблеми виникають в українських студентів з кримських вищих навчальних закладів. Детальніше - у сюжеті:

Чи не відобразяться ці проблеми на виступі Карімова у півфіналі, дізнаємося вже сьогодні, 1 червня, о 21.00 у "Голосі країни. Перезавантаження".