Муза Соломія Вітвіцька і Майстер Роман Баянд присвячують нову колекцію коштовностей Україні

Муза Соломія Вітвіцька і Майстер Роман Баянд присвячують нову колекцію коштовностей Україні

Телеведуча "1+1" Соломія Вітвіцька недавно відвідала Париж, де зустрілася зі своїм другом, французьким дизайнером ювелірних прикрас Романом Баяндом.

Поделиться:

Телеведуча "1+1" Соломія Вітвіцька недавно відвідала Париж, де не тільки встигла стати героїнею нового кліпу співачки Марії Бурмаки "Місто ангелів", а й зустрілася зі своїм другом, французьким дизайнером ювелірних прикрас Романом Баяндом. У 2013 році Майстер Роман Баянд обрав своєю Музою колоритну Соломію Вітвіцьку – і відтоді створює колекції особливих коштовностей для Ювелірного дому ZARINA.

Паризька зустріч Майстра і Музи відбулася в українській атмосфері. Так, у центрі Франції є острівець справжньої України! Роман та Соломія разом завітали до Культурно-інформаційного центру Посольства України у Франції, слухали українську музику, гортали українські книжки, тримали жовто-синій прапор, знайомилися і спілкувалися з відомими українцями: художником Антоном Соломухою, співачкою Марією Бурмакою, активістом Майдану та знаним мандрівником Ігорем Захаренком. Соломія Вітвіцька та інші українці висловили Романові свої думки про революцію, Євромайдан, події, які останнім часом переживає вся Україна: від Києва до Криму, від Львова  до Донецька, від Харкова до Маріуполя.  Роман слухав, і було видно, що для нього це дуже важливо. Тепер він до болю в серці знає, чому в кожної української матері, української дружини, української доньки в очах, наче діамантові краплі, застигли сльози болю…

Символічно, що будинок Українського культурного центру розташований у восьмому районі французької столиці, що зветься "золотим трикутником" за свої коштовності: Єлисейські поля,  резиденцію президента, Міністерство внутрішніх справ, мистецькі галереї, центри високої моди.  І саме в цьому будинку колись жила закохана акторська пара - Ален Делон та Ромі Шнайдер.

Французький дизайнер прагне створити нову колекцію коштовностей для українок такою, щоб вона додала енергії та нових сил, стала особливою, життєлюбною. А Соломія Вітвіцька, яка є джерелом натхнення для Романа, у ці дні була для нього ще й головним джерелом інформації про Україну.

Тихий весняний вечір. Парк Пале-Рояль. І тільки вони. Здається, поряд ні душі. Соломія та Роман схилилися над аркушами. А от і перші ескізи нових прикрас у синьо-жовтій гаммі. Роман Баянд розповідає: "Барви синього неба над золотою нивою - кольори, які будуть головними для нової колекції ZARINA. Ці кольори з'явились в українській геральдиці на початку 15-го століття. Топази, цитрини, сині та жовтогарячі сапфіри, діаманти: всі ці дивовижні коштовні камені немов створені для того, щоб підкреслити красу української землі -  колиски слов'янських народів".  

Назву колекції вирішено поки що тримати в таємниці.  Обличчями нової колекції знову стануть такі різні, але такі чарівні особливі українки брюнетка Соломія Вітвіцька та блондинка Марина Леончук. Центральними дорогоцінними елементами колекції будуть набори "Соломія" та "Марина".

Незабаром, уже в серпні, відомий французький ювелірний дизайнер Роман Баянд планує завітати до Києва. Він разом із Соломією Вітвіцькою та Мариною Леончук побуває на  Майдані, а також проведе фотосесію для презентації нової патріотичної колекції коштовностей.