ОБСЄ вимагає від Росії звільнити журналіста "Спецкору" Агаркова

ОБСЄ вимагає від Росії звільнити журналіста  "Спецкору" Агаркова

Відповідна заява поширена вчора прес-службою ОБСЄ.

Поделиться:

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович закликає російську владу негайно звільнити українського журналіста Євгена Агаркова. Відповідна заява поширена вчора прес-службою ОБСЄ.

 "Я закликаю владу негайно звільнити Агарков і утриматися від таких непропорційних обмежувальних заходів у майбутньому. Це рішення є надмірним і, по суті, забороняє журналісту повідомляти новини", - заявила Дунья Міятович

Журналіст програми "Спецкор" каналу "2+2" та ТСН "1+1" Агарков у Воронежі висвітлював справу українського офіцера Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО. Його затримали 18 липня співробітники російської міграційної служби у готелі, де він проживав. Того ж дня відбулося засідання адміністративного суду, згідно з рішенням якого журналіста оштрафували і відправили в міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка, що знаходиться за 160 км від Воронежа. Його повинні депортувати, але російська сторона з невідомих причин затягує процес.

19 липня в другій половині дня до журналіста у міграційному ізоляторі намагався потрапити консул України в Росії, але його не пустили. Журналіст все ще знаходиться на території Росії.