Олексій Душка проінспектував їжу, яку ми купуємо у фаст-фудах

Олексій Душка проінспектував їжу, яку ми купуємо у фаст-фудах

Що виробники маскують під апетитною "швидкою іжею", читайте у нашому репортажі 

Поделиться:

Щовівторка у ефірі "1+1" автор та ведучий "Території обману" Олексій Душка показує українцям, як і на чому їх дурять. У минулому випуску телеексперт продемонстрував, що виробники маскують під апетитною "швидкою їжею". А днями особисто розповів журналістам про кожен небезпечний інгредієнт у таких стравах.

Із Олексієм Душкою ми домовилися зустрітися у фуд-корті одного зі столичних торгових центрів. Доки чекали на ведучого, на пальцях лічили вільні столики. Як не крути, а зголоднілі гості і працівники ТРЦ вирушають обідати саме сюди – до "країни" картоплі фрі, бургерів і смажених крилець.   

"Їсти можна все, але треба розуміти, для чого", - привітавшись сказав ведучий "Території обману", а потім попросив журналістів наповнити таці фаст-фудом. Готово. Перед нами салати, картопля, курятина, тістечка і напої. Перед головним викривальником усього неякісного – пляшка води. Як з'ясувалося, навіть до неї у Душки є претензії.

"До води додають певні елементи, щоб вона краще зберігалася. Де ви бачили закриту воду, яка зберігається більше, ніж півроку. У мене є правило: я не беру води, яка стоїть у пластмасі більше, ніж два місяці", - зізнався Олексій і розпочав інспектувати нашу їжу. До вашої уваги страви, які найбільш суворо критикував ведучий.

Зелений чай. (Розриває пакетик)О, тут не лише чай, а й якесь бадилля чи солома. Бо коли чайний лист нарізають, просмажують і висушують, він приблизно однакового кольору. А тут – ні. Значить, у цьому листі є щось іще. Можливо, зробили асорті. Хоча значно корисніше пити однорідний чай.

Салат із буряка з майонезом. Майонез – повне лайно. Це продукт задоволення і його треба обмежувати.

Салат із морепродуктами. У мене на морепродукти алергія. До нього додають компонент, який зберігає їх тривалий час. У мене від нього розпухає горло. Ось вам відповідь. До того ж, морепродукти зараз везуть не з моря, а з ферм.

Лососевий крем-суп. За визначенням, у лососевому супі мав би великими шматками плавати великий лосось. А тут – пюре, у якому можна приховати все, що завгодно. Крем-суп робиться зі шпинату, з якихось трав, а великим шматком додають лосось і кажуть: це "крем-суп із лососем". Якщо з пишуть: "з лосося", то помахайте їм ручкою.

Салат "Цезар". Сухарі можуть приготувати зі свіжого хлібу, але ці думаю – ні. Салат зараз вирощують під Києвом і мене цікавить, скільки там нітратів. На щастя, огірки зараз уже не такі нітратні, як на початку, тому їх їсти можна. А ось курка у нас майже вся на хімічних домішках. Вони дозволені державою, але треба розуміти, що постійне вживання таких домішок може впливати на здоров'я в подальшому.

Тістечко з вишневим джемом. Тісто я взагалі їсти не раджу. Воно на маргарині, а це трансжири, які не засвоюються так, як треба. Температура, за якої вони тануть, близько 43-х градусів. Тобто вони надовго лишаються в організмі. І з них нічого не взяти. Вони зайві. Чим більше жирів у тісті, тим менше його треба їсти.

Обліпиховий сік. До соку додають цукор. Я би на вашому місці його не брав. Відмовтеся від цукру взагалі. Перших два тижні вас усе дратуватиме, але потім ви відчуєте, що гречка солодка, що салати солодкі, бо в них теж є цукор, але у природній кількості. А щодо смаку… Обліпиха настільки кисла, настільки неприємна… Люди, які займаються кавою кажуть: якщо вам подобається на смак зернятко, то ви питимете каву з задоволенням. Ви пробували їсти обліпиху або липу? 

Нагадуємо, що мета програми "Територія обману" підвищити обізнаність людей, змусити наших виробників виготовляти якіснішу продукцію та підняти загальну культуру споживання.  Дивіться щовівторка на "1+1"!