Олексій Душка розповів, чи можна мити посуд тільки проточною водою

Олексій Душка розповів, чи можна мити посуд тільки проточною водою

У минулому випуску програми "Життя без обману" Олексій Душка розповів, як зробити дім безпечним

Поделиться:

У минулому випуску програми "Життя без обману" Олексій Душка розповів, як зробити дім безпечним, зокрема уникнути загроз від стандартних миючих засобів.

Для цього ведучий вдався до експерименту й спробував мити посуд поролоновою губкою і тільки проточною водою (майже 50° С). Результати Олексія не задовольнили. Чому, він пояснив на своїй сторінці в Фейсбук.

"По-перше, довелося одягти міцні гумові рукавички. Це зробило миття дещо незграбним у моєму випадку. Утім, за належної практики, пристосуватися можна. По-друге, щоб повністю змити жир з посуду (особливо з дрібних металевих предметів), довелося тримати їх під проточною водою удвічі-утричі довше, ніж це зазвичай відбувається з миючим засобом. Отже маємо марнотратне використання ресурсу. І по-третє, що власне "завалило" експеримент, так це те, що після миття поролонова губка стала жирною. А, як нас запевнили експерти, це неодмінно призведе до швидкого розмноження небажаної фауни, яка може лишитися на посуді під час наступного використання губки. До того ж, у воді такої температури не радять мити кришталь (може помутнішати), фаянс (може давати тріщини) та тефлон (під час готування тефлон прогрівається до 700-750° С, а занурення у воду навіть 50°С є руйнівним охолодженням).

Висновок: мити посуд лише гарячою водою – недостатньо ефективний спосіб", - прозвітував Олексій і традиційно запропонував вихід.  Так, ведучий "Життя без обману" порадив користуватися екологічним засобом.

Від жирних плям – гірчичний порошок. Від застарілого бруду – сода ( з замочуванням на кілька хвилин).

Для миття та дезінфекції кухонних поверхонь та холодильника - універсальна суміш:

1л води,

1 ст. л. соди,

1 ст. л. гірчиці,

1 ст. л. оцту (або лимонного соку)

1 ч. л. олії чайного дерева (або розмарину).

Новий випуск програми "Життя без обману" дивіться уже сьогодні о 22:00 на "1+1".