Ольга Фреймут виявила щурів у кафе в центрі Києва

Ольга Фреймут виявила щурів у кафе в центрі Києва

"Інспектор Фреймут" розпочала перевірку на совість

Поделиться:

"Перед весіллям так не хвилювалася ... Так хочеться, щоб, зіткана з любові та принциповості програма, вам сподобалася. Стала родинною". Ці зворушливі слова у  Інстаграмі написала Ольга Фреймут перед телевізійною прем'єрою свого авторського проекту.

Так, друзі, це сталося! "Інспектор Фреймут" розпочала перевірку на совість. У прем'єрному випуску грандіозного ресторанного реаліті тремтіти довелося столичним рестораторам і власнику "мішленівського кафе" у Римі.

Перше скандальне викриття на проекті сталося у популярній київській харчівні – "Пузатій хаті" на Бесарабській площі. Там Ольга з'ясувала, що директорка закладу краде спиртне. А працівники, аби компенсувати "пристрасть" начальниці, розбавляють алкоголь водою. Про те, що регулярно штовхає управлінця на злочин, Оля так і не дізналася, зате заклад проінспектувала, як слід.

Категоріям "Атмосфера", "Їжа" і "Ціни" інспектор подарувала "плюс", однак "Чистоту" й "Обслуговування" позначила "мінусом". Хто зна, чи засмутилися власники "Пузатої", але  Фреймут більше до них не ходитиме і глядачам не радить.

Кафе "Milk Bar" пощастило не більше. Виявилося, що в модному столичному закладі затишно, але не чисто. Їжу на стіл відвідувачів там доставляють у брудному ліфті, а інгредієнти для страв ріжуть на засіяній мікробами дошці. Недопустиму кількість небезпечних бактерій на поверхні для шаткування зафіксувала міні лабораторія Ольги. Завищені ж ціни в закладі Фреймут помітила без допомоги надсучасних гаджетів.

"40 грн за 250 мл молока? Як на мене, це дорого", - сказала ведуча і згодом влаштувала персоналу тест на швидкість виконання замовлення. Його працівники не провалили, однак навіть це не врятувало репутації закладу. За правилами "Інспектора Фреймут", негативна оцінка за категорію "Чистота"  позбавляє ресторан права отримати відзнаку проекту.

Із бажанням таки нагородити якийсь столичний заклад, Фреймут вирушила до кафе "Міраж" на Подолі. Але через грубе порушення санітарних норм демократичний ресторанчик у серці Києва зазнав фіаско. Тільки-но уявіть! Біля "Міражу", де щоденно харчуються десятки відвідувачів, команда "Інспектора Фреймут" упіймала щура!

Після побаченого Ольга розгубилася і задумалася над тим, що змушує персонал працювати у таких жахливих умовах. Ведуча поговорила із 18-річною студенткою-офіціанткою Дашею і почула, що за небезпечну працю дівчина отримує 50 грн у день. Історія дівчини вразила ведучу, адже вона згадала, як у юності сама обслуговувала відвідувачів у кафе.

"Я працювала офіціанткою. Я знаю, як це складно. Я знаю, як це отримувати 200 грн на місяць", - розповіла Фреймут і запропонувала дівчині роботу в престижному столичному ресторані. Ледве стримуючи сльози, юна Даша відмовилася від допомоги зірки.

"Знайте собі ціну",  - звернулася до офіціантки Фреймут і оголосила прогнозований, але нерадісний для закладу вердикт.

Після пережитого на Подолі Фреймут вирушила інспектувати їдальню Верховної Ради, а також показала, як обслуговують у "мішленівському ресторані" в Римі.

Подробиці цих перевірок дізнавайтеся у повному випуску проекту "Інспектор Фреймут".

Беріть участь у голосуванні на сайті народної премії Ольги Фремут і визначайте найкращого працівника у сфері обслуговування України. Обрати героя прем'єрного випуску уже можна просто зараз.