Останніми випробуваннями для зірок стануть оперета та опера

Останніми випробуваннями для зірок стануть оперета та опера

Попереду ще два ефіри проекту "Зірки в опері", які нарешті продемонструють, як артисти, далекі від оперного співу, зможуть приборкати класичні музичні твори. Цієї суботи на зіркові дуети чекає оперета, а вже за тиждень – сер

Поделиться:

Попереду ще два ефіри проекту "Зірки в опері", які нарешті продемонструють, як артисти, далекі від оперного співу, зможуть приборкати класичні музичні твори. Цієї суботи на зіркові дуети чекає оперета, а вже за тиждень – серйозна опера.

Естрадні виконавці готуються до майбутніх виступів з особливим завзяттям, адже настав той час, коли можна показати на сцені всі барви свого таланту. Втім, для глядачів, які рідко відвідують класичні музичні постановки, ми підготували невелику довідку.

Так, оперета – це театральне дійство, в якому окремі пісенні номери змінюються діалогами без музичного супроводу. Оперета є ближчою до естради, ніж опера, адже має легкий, популярний характер, хоча й наслідує традиції академічної музики. На проекті "Зірки в опері" прозвучать вокальні партії з наступних оперет: "Містер Ікс", "Сільва", "Баядера" та "Принцеса цирку". Наприклад, Олександр Пономарьов та Ірина Кулик спробують вразити журі музичним твором, відомим у виконанні трьох легендарних тенорів – Хосе Каррераса, Пласідо Домінго та Лучано Паваротті. Чи вдасться це їм?

Крім того, пари вже почали перші репетиції, присвячені жанру опери в рамках телевізійного шоу, адже це найбільш серйозний та складний музичний напрям, який тільки можна собі уявити. Звичайно, репертуаром більшою мірою зайняті академічні вокалісти, і для своїх партнерів, звиклих до естради, вони підготували справжні сюрпризи. В ефірі прозвучить "Хабанера" з опери "Кармен", романс Неморіно з опери "Любовний напій" та "Серце красуні" з опери "Ріголетто". Зірки вийдуть на сцену також з більш відомими композиціями, як, наприклад, "Summertime", "Пам'яті Карузо" та "Time to say goodbye".

Артисти зізнаються, що не варто ділити їх за жанрами, в яких вони найчастіше виступають. "Вокал у моєму розумінні, мій особистий спів – це камінь з кількома гранями, - запевняє Юлія Лисенко. - Одна з них – це опера і моя безпосередня участь в оперних спектаклях, друга – це концерти, гастролі. Наступна з них – це участь в цьому шоу". Солідарними з Юлією виявилися й інші співаки, які не втомлюються дивувати публіку своєю роботою в нових амплуа. То ж, побачте на власні очі, якими будуть академічні виступи зіркових дуетів в рамках проекту "Зірки в опері".