Ведучі "1+1" про авіакатастрофу Boeing 777: "Біль. Сум. Шок".

Ведучі "1+1" про авіакатастрофу Boeing 777: "Біль. Сум. Шок".

Ведучі каналу "1+1" розділяють біль усього світу

Поделиться:

Уся Україна глибоко співчуває сім'ям жертв авіакатастрофи Boeing 777. За попередніми відомостями, пасажирський літак, який летів із Амстердаму до Куала-Лумпур, був збитий терористами ДНР. Над зоною бойових дій у нашій країні загинуло 298 людей із різних куточків планети. Кожен, хто здатен відчувати, нині перебуває у скорботі. Біль усього світу розділяють і ведучі каналу "1+1". Ставлення до жахливої трагедії вони висловили у соцмережах.

"Контрактова. Посольство Нідерландів. Люди кладуть квіти і не йдуть. Стоять на площі і мовчать. Путін, горитимеш у пеклі!", - написала у Фейсбуці ведуча "ТСН. Ранок" Марічка Падалко.

Світовим лихом  авіакатастрофу на Донеччині вважає Соломія Вітвіцька. Ведуча "ТСН" не йме віри, що через агресію терористів припинили битися серця трьох сотень людей: "Біль. Сум. Шок. Сльози і горе. Україна разом з усіма переживає ці скорботні часи".

Холоднокровність терористів глибоко шокувала і ведучого "Сніданку з "1+1" Анатолія Анатоліча. Батько двох дітей сподівається, що зовсім скоро настане кінець війні і вірить, що бодай тепер світ підтримає нашу країну.

"Світ усвідомив, що ситуація, що склалася у нас, - це глобальна проблема, яка стосується всіх, адже в авіакатастрофі, до загального жаху, загинули невинні люди й діти з різних куточків планети… Зараз ми щиро співчуваємо всім цим сім'ям, які, можливо, ніколи не заглиблювалися в українську проблему конфлікту, в те, що відбувається на території Сходу України. Вони просто летіли відпочивати, летіли зі своїми дітьми, і раптом стали жертвами агресії терористів, які були готовими холоднокровно збивати всіх, кого бачили у "своєму небі"… Впевнений, що це стане початком кінця цих убивць і початком кінця надуманих самопроголошених бандитських Донецьких і Луганських республік. Зараз очевидно, що це терористичне угруповання. Інакше їх назвати не можна. Сподіваюся, європейці і весь світ підтримають нас і допоможуть перемогти це зло.

Вічна пам'ять загиблим 295 пасажирам…" - написав Анатоліч.

"Датою вічної пам'яті" і "точкою відліку" вчорашній день називає ведучий "ТСН" Єгор Гордєєв:

"Тероризм завжди тягне за собою мерзенні жахливі наслідки. Так і сталося вчора - терористи так ось запросто збили громадянський борт і вбили 295 пасажирів. Трагедія світового масштабу. Конфлікт на Сході України миттєво перстав бути нашим домашнім горем. Україна вже достатньо пережила за останній час. Проте я вірю, що баланс зла і добра у Всесвіті існує, тому 17.07 не стане датою початку чогось невиправного. Однак чорний четвер 17.07 буде датою вічної пам'яті та точкою відліку. Ми всі співчуваємо родинам та співгромадянам загиблих, несемо квіти до посольств... Це велике горе. Тримаймося!"

За кожного загиблого  болить серце і в Юрія Горбунова. Ведучий сподівається, що світ зрозуміє, хто винен у трагедії і нарешті припинить вигороджувати Путіна.

 "На нашій території загинула така велика кількість людей ! У мене болить серце за них, особливо за безвинних дітей… І, може, тепер нарешті Євросоюз і вся світова спільнота усвідомлять, що в нашій країні точиться справжня жорстока війна, нав'язана нашим "старшим братом", нашим сусідом-агресором, через якого гине стільки людей. І, може, тепер нарешті Меркель перестане дипломатично всміхатися Путіну, а зробить серйозні висновки. Серед загиблих внаслідок збиття літака були й німці. І це люди, які мирно летіли у відпустку з Нідерландів до Малайзії. Зараз відкрилися всі карти, і світ повинен нарешті зрозуміти, що відбувається у нашій країні і хто винен. І, може, це вже стане приводом покласти край цій історії. Я сподіваюся, що так буде і ніхто не шукатиме різних винних, аби тільки вигородити справжнього – Путіна. ...17 липня людство ніколи не забуде..." - написав Горбунов.

У те, що авіакатастрофа – не реальність, а страшний сон, хоче вірити ведучий "Світу навиворіт" Дмитро Комаров. Мандрівник не зміг стримати сліз, коли побачив в інтернеті фото, на якому одна із маленьких пасажирок рейсу смерті, раділа, що летить відпочивати.

"Страшна смерть. Пасажири, скоріше за все, встигли зрозуміти, що це кінець. Важко зараз думати про щось іще, крім "Боінга". Не хочеться вірити. Хочеться прокинутися і зрозуміти, що все це страшний сон, а не те, що насправді відбувається. Не можу без сліз дивитися на останнє фото дівчинки з м'якою іграшкою в руках, зроблене просто перед вильотом і викладене в інтернет. На знімку путівник по Балі, куди, власне, і летіли багато голландців, передчуваючи щастя, у бік якого купили квиток і вирушили у відпустку. А ще малазійці, індонезійці, британці, філіппінці. Майже три сотні людей, які не мали жодного стосунку до подій у нашій країні. Всі вони знали, що в нас відбувається, але не могли подумати, що загинуть на цій війні. Нестерпно боляче слухати закадрові коментарі негідників, які чутно на задньому плані, коли дивишся аматорське відео палаючих уламків літака. Там простежуються ноти захвату і радості. "Красиво", - каже хтось. Цей хтось – наш земляк із промитими мізками. Коли така людина бачить смерть, у неї в голові активізується зона, що відповідає за радість. Незворотні зміни. Таке не лікується. Не можу дивитися на перші фото з місця падіння, де очевидно, що так звані мирні жителі займаються мародерством. Вони раніше, ніж МНС прибули на місце катастрофи і шукають, чим поживитися, що знадобиться у господарстві, а краще – що забрати й продати. Вони фотографуються на тлі уламків і трупів. Бридко читати творіння журналістів із сусідньої країни і зухвалу брехню про "очевидців" на висоті 10 000 метрів. І немає жодних сумнівів, хто головний винуватець трагедії. Надто вже багато фактів з перших хвилин після авіакатастрофи. Ця людина і ці люди обов'язково поплатяться за те, що роблять. Покарання невідворотне. Співчуття родичам", - написав Дмитро Комаров.