Переможці "Битви хорів": "Секрет успіху - у нашій єдності"

Переможці "Битви хорів": "Секрет успіху - у нашій єдності"

Перемогу у вокальному проекті "Битва хорів" на 1+1 здобув хор зі Львова під керівництвом співачки Руслани.

Поделиться:

Перемогу у вокальному проекті "Битва хорів" на 1+1 здобув хор зі Львова під керівництвом співачки Руслани. За три місяці проекту зірковий тренер та колектив зуміли стати справжньою командою, що й допомогло їм вибороти перше місце та отримати 500 тисяч гривень на творчий розвиток колективу.

Учасники львівського хору та їх зірковий наставник поділилися першими враженнями від перемоги та розкрили секрет свого успіху.

- Я вдячна Богу, що він мене почув, бо я дуже просила цієї перемоги! - зізналася співачка Руслана. - Коли оголошували результати, ми дуже боялися почути не своє місто – міцно зчепили руки, закривали вуха і голосно молилися. А коли почули про перемогу, ми плакали, - зізналася співачка.

-За цей час на проекті ми змогли стати справжньою командою. Наш секрет простий - це секрет любові. Ми стали потрібними один одному. Ще на перших репетиціях я побачила, що учасники мого хору дуже скуті. Мені захотілося підійти до кожного, потримати за руку, передати їм весь свій досвід, дати їм все, що я можу дати – у людському і музичному плані. У їхніх очах я бачила: вони бояться, що я піду, і зі мною піде їхня мрія. За час проекту ми настільки поріднилися, що вони називають мене мамою, а я їх – малими. Вони зробили мене щасливою!

- Остання пісня, яку ми виконували на фіналі, далася мені кров'ю: у мене сів голос, я мала бронхіт і навіть розмовляти не могла! Але в цьому стані ми репетирували з хором пісню "Без бою". Напередодні у себе в студії я сиділа і плакала, бо не могла взяти жодної ноти. Але я знала, що крім мене цього ніхто не зможе зробити. Тож ця перемога дуже вистраждана для всіх нас.

- Ми зі львівським хором однозначно стали одним цілим, як диригент, можу сказати, що ними вже не потрібно керувати. Це ідеальний стан для диригента - коли ти бачиш, що інструмент вже налагоджений, він ожив! Якщо ми вирішимо далі бути разом - це буде величезна сила, і цей хор буде в стані навіть представляти Україну за кордоном.

Вважаю, що зараз хорове мистецтво набуває абсолютно нового значення для всіх нас, воно об'єднує людей і додає енергії. Україна має зрозуміти, що хорове мистецтво – це і є наше особливе.

***

- Секрет нашої перемоги – у нашій єдності, - зізнаються учасники львівського хору. - Ми всі - сольні виконавці і лідери по натурі, тому нам було нелегко почати працювати разом. Був певний період притирання, сліз, криків і сварок, проте ми все ж змогли знайти компроміс і об'єднатися заради спільної мети. Руслана відіграла у цьому процесі вирішальну роль. Вона не тільки була поруч в усі важливі моменти проекту "Битва хорів", але й піклувалася про кожного з нас особисто. Ще на початку проекту Руслана подарувала нам по медальйону з написом "wild energy". Це не просто слова, це внутрішня сила, що закладена в кожному з нас і яку ми вивільняємо і даруємо людям через наші пісні.

Найяскравіший момент "Битви хорів" для нас - коли ми репетирували під дощем. Це було надзвичайно емоційно, ми немов би злилися зі стихією! Руслана вчила нас співати за будь-яких умов. Взагалі, нам неймовірно пощастило з тренером – ми захоплюємося Русланою не тільки як співачкою, але й як особистістю.

Нагадаємо, у неділю, 5 січня на телеканалі 1+1 відбувся фінал масштабного вокального проекту "Битва хорів". Рішенням телеглядачів, переможцем було обрано хор зі Львова під керівництвом співачки Руслани. Колектив отримав 500 тисяч гривень на творчий розвиток колективу, а Руслана запропонувала розділити перемогу з донецьким хором під керівництвом Злати Огнєвіч, що посів друге місце.