Перша телевізійна прем'єра "Висоцький. Дякуємо, що живий"

Перша телевізійна прем'єра "Висоцький. Дякуємо, що живий"

Канал "1+1" покаже один із найгучніших фільмів про життя відомого поета і автора-виконавця, а також актора Володимира Висоцького. Дивіться прем'єру фільму "Висоцький. Дякуємо, що живий" в цю суботу, 24 листопада о 20:

Поделиться:

Канал "1+1" покаже один із найгучніших фільмів про життя відомого поета і автора-виконавця, а також актора Володимира Висоцького. Дивіться прем'єру фільму "Висоцький. Дякуємо, що живий" в цю суботу, 24 листопада о 20:15 на каналі "1+1"!

Сценарій картини написав син Володимира Семеновича – Микита. Спочатку фільм називався "Чорна людина", а його режисером був Ігор Волошин, який зняв до цього автобіографічний фільм "Я". Потім картину передали режисеру Петру Буслову.

Головну роль у картині зіграв Сергій Безруков. Образ Висоцького відтворювали з використанням високотехнологічного та унікального силіконово-пластикового гриму і технологій комп'ютерної обробки зображень. Маску-робот обличчя створювали протягом 6 місяців. Грим Безрукова щодня займав від 4 до 6 годин. Ще півтори години йшло на те, щоб його розгримувати. Сергій Безруков виходив на майданчик вже у гримі, а у визивному листі замість його прізвища було написано "Висоцький".

Зйомки тривали п'ять років, усього більш ніж 100 знімальних днів – зміни тривали по 12 годин, а то і більше. Через фінансову кризу зйомки то призупинялися, то знову продовжувалися. Знімальна група нараховувала 850 чоловік, не враховуючи масовку.

Доречі, у фільмі фігурує точна копія автомобіля Mercedes-Benz, на якому їздив Володимир Семенович. Оригінальне авто було втрачено, але творцям картини вдалося відтворити її по архівним матеріалам до найдрібніших деталей.