Під час "інспекції" лікарень Ольга Фремут знепритомніла

Під час "інспекції" лікарень Ольга Фремут знепритомніла

Сьогодні, 13 травня, на каналі "1+1" вийшов сьомий епізод нового сезону програми "Інспектор Фреймут", присвячений українській медицині. 

Поделиться:

Сьогодні, 13 травня, на каналі "1+1" вийшов сьомий епізод нового сезону програми "Інспектор Фреймут", присвячений українській медицині. Ця тема - одна з найбільш гострих і наболілих для українського суспільства.

Прокоментувати кадри "інспекцій" запросили Міністра Охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі. Побачене його дійсно вразило.

Щоб з'ясувати, яку медичну допомогу отримують мешканці українських сіл, Ольга Фреймут вирушила до села Підгірці Львівської області, де живуть її рідні бабуся Юлія і дідусь Микола. "Маска" (людина, яка сама користувався послугами сільської швидкої) розповіла, що карету швидкої допомоги в селі можна чекати годинами. А водії навіть відмовляються везти дітей до лікарні за екстреним викликом, поки батьки не заправлять автомобіль. За викликом Ольги Фреймут до її дідуся допомога приїхала через півгодини.

"Мене дуже вразив водій швидкої допомоги. Він доволі швидко дістався битим шляхом, а ось лікарі поводились некоректно. Головна лікарка не представилася і не попросила медичної книги мого діда. На питання, що ви колете, відповіла "Високий тиск, потім все напишу", - зазначила обурена Ольга. Ведуча була здивована, що виклик дійсно був безкоштовний, але залишити швидкій відзнаку не змогла через поведінку медиків.

Наступним пунктом "інспекції" стала державна Лікарня швидкої допомоги в Києві, яка всіх пацієнтів приймає безкоштовно. Перш ніж почати "інспекцію", Ольга Фреймут провела експеримент: закуталась у лахміття та вдала з себе непритомну майже на порозі головної лікарні країни. Люди проходили повз протягом півгодини. Викликати швидку зголосилася тільки одна жіночка. Так, через байдужість в Україні щороку помирає 50 тисяч українців.

У самій же державній лікарні швидкої допомоги "Інспектор Фреймут" спробувала з'ясувати, чим годують хворих за 2,5 гривні на день. У лікарі немає пральних машинок – від крові простирадла відпирають руками. Пацієнти самі собі купують ліки, а санітарки – халати. Під час перевірки знімальна група застрягла у ліфті, яким транспортують хворих. 

"Щодня тут рятують життя сотні людей. Немає ні душу, ні мила. Це величезний біль наш з вами. Я збентежена", - ділиться враженнями ведуча.

"Якщо брати міжнародні стандарти, то в Україні доведеться закрити усі лікарні України", - підсумував інспекцію Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

Також глядачі побачать вражаюче відео "інспекції" психоневрологічної лікарні №1 ім. Павлова. "Маска", колишній санітар цієї клініки, розповів команді проекту шокуючі подробиці. Кадри, зняті прихованою камерою, команда "Інспектор Фреймут" не рекомендує неповнолітнім глядачам та людям зі слабкими нервами. Детальніше дивіться у новому випуску.